abonneer nu
tip de redactie
Tip de redactie
Heeft u een goede tip voor de redactie, of heeft u een nieuwswaardige of gewoon mooie foto gemaakt? Laat het ons dan weten. Let op! Dit is bedoeld voor tips. Persberichten kunt u sturen naar bureauredactie@boom.nl
Tip de redactie
Upload een foto
dossiers
Isala wil in Meppel een nieuw ziekenhuis gaan bouwen. Het nieuwe ziekenh...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Actueel

GroenOpgewekt 5.0 heeft primeur

Geplaatst op donderdag 3 september 2015 11:50
  • De installatie komt onder het maaiveld. © Stefan van de Voort (van Enzovoort uit Vught)

  • De installatie onder het maaiveld wordt aangelegd. © Pouwel Slurink

pinterestmail

Meppel - GroenOpgewekt 5.0 in Meppel heeft een Nederlandse primeur op het gebied van zonnestroom. Twee weken geleden is met de nieuwe generatie' glas-glas zonnepanelen een unieke zonnestroominstallatie geïnstalleerd in Hulshorst bij Harderwijk.

Het gaat om een unieke zonnestroominstallatie met een vermogen van 9945 Watt piek. De installatie ligt onder het maaiveld op een landgoed.

'Deze installatie verdient men in zes jaar terug', aldus Pouwel Slurink, eigenaar van GroenOpgewekt 5.0. Het is niet het enige toonaangevende project van het Meppeler bedrijf. Voor een groot distributiecentrum in Venlo, met 73.400 m2 oppervlakte, is begin dit jaar een nieuwe 'zonnerijwielstalling' opgeleverd, een mooi voorbeeld van gebouw geïntegreerde zonne-energie met de 'nieuwe generatie' glas-glas zonnepanelen. 'Dit is goed voor een vermogen van 9275 Watt piek en lichtdoorlatend. Ze hebben, mede hierom, het BREAAM certificaat 'very good' ontvangen', zegt Slurink.

'Wij werken uitsluitend met Glas-Glas zonnepanelen, aangezien deze absoluut geen kans op vochttoetreding hebben, nagenoeg niet meer degraderen en voor de klant ‘optimale zonnestroom zonder zorgen’ realiseert. We geven er standaard dertig jaar product- en vermogensgarantie op', legt Pouwel Slurink uit.

Consumentenbond

Het oordeel van Slurink werd vrijdag bevestigd door de Consumentenbond, die de Duitse glas-glas en glas-folie zonnepanelen op alle geteste onderdelen als 'zeer goed' classificeert. 'Bij glas-glas zonnepanelen blijft het rendement ook na tien jaar nog hoog', aldus de consumentenbond. Pouwel Slurink is blij met die beoordeling.

GroenOpgewekt 5.0 realiseert naast haar hoogwaardige zonnestroomprojecten voor particulieren en bedrijven ook professionele led-verlichtingsinstallaties voor onder andere bedrijven, sportverenigingen of monumentale panden. Het bedrijf, met drie energie-experts en vaste montage en installatieploegen, zoekt altijd naar de nieuwste energiebesparende oplossingen en technieken. Zo werd onlangs een voor Nederlandse begrippen, revolutionair nieuw verwarmingssysteem met onder andere verdampingspanelen ontwikkeld. 'Het gas kan hiermee de deur uit', stelt de Meppeler.

www.groenopgewekt.nl 

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.