abonneer nu
tip de redactie
Tip de redactie
Heeft u een goede tip voor de redactie, of heeft u een nieuwswaardige of gewoon mooie foto gemaakt? Laat het ons dan weten. Let op! Dit is bedoeld voor tips. Persberichten kunt u sturen naar bureauredactie@boom.nl
Tip de redactie
Upload een foto
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
De Provinciale Statenverkiezingen van Drenthe vinden plaats op 20 maart ...
Actueel

Kunstenaar uit Schipborg maakt glasobject voor winkel in Zuidwolde

Geplaatst op dinsdag 9 augustus 2016 11:26
  • © Linda van Huffelen

pinterestmail

Zuidwolde / Schipborg - Drentse kunstenaar Linda van Huffelen uit Schipborg heeft een glasobject geplaatst in het nieuwe pand van Bosscher Delicatessen in Zuidwolde.

Vanuit Schipborg maakt Linda van Huffelen kunstwerken van glas met de techniek glasfusie. Hierbij worden platen glas gesneden en samengesmolten tot
kleurrijke kunstwerken. De kunstenares over het werk: 'De meanderende stroom glas in regenboogkleuren symboliseert samenwerking en verbinding. Er zijn verschillende stromen binnen het water, maar ze leiden naar dezelfde plek, hetzelfde doel. Het reliëf geeft de dynamiek en kracht weer waarmee richting doel wordt gegaan. Dit is geen kabbelend beekje, maar een snelstromende beek, zoals Drenthe er vele kent.' Dit object is samengesteld uit circa 10.000 stukken glas, die met veel reliëf zijn samengesmolten. Glas golft zich over andere kleurbanen.

Jan Bosscher is als noten- en zuidvruchtenspecialist uit Zuidwolde aanwezig op vele markten in Noord-Nederland. Daarnaast heeft het bedrijf een webshop om klanten van dienst te zijn.
 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.