abonneer nu
tip de redactie
Tip de redactie
Heeft u een goede tip voor de redactie, of heeft u een nieuwswaardige of gewoon mooie foto gemaakt? Laat het ons dan weten. Let op! Dit is bedoeld voor tips. Persberichten kunt u sturen naar bureauredactie@boom.nl
Tip de redactie
Upload een foto
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Schoolkinderen liepen 75.000 euro bij elkaar maar de activiteiten van de...
Talen Recycling en de gemeente Staphorst hebben een conflict over de gro...
Eenmaal in de 4 jaar vinden in Nederland verkiezingen voor de gemeentera...
Actueel

Greving & Greving legt focus op Lindberg

Geplaatst op donderdag 20 april 2017 09:41
  • Een van de modellen van Lindberg. © Lindberg

pinterestmail

Meppel - Bij Greving & Greving in Meppel is tot en met zaterdag 22 april de Lindberg-collectie te bewonderen. Een unicum want normaal is deze collectie alleen te zien op internationale brillenbeurzen.

De Deense brillenfabrikant Lindberg wordt door de internationale brillenbranche als het ultieme designmerk beschouwd en heeft meer internationale designprijzen ontvangen dan welk ander brillenmerk dan ook. Greving & Greving Opticiens was 30 jaar geleden de eerste dealer van dit topmerk in Nederland.

Innovatief

Eind jaren tachtig ontmoetten George en Ton Greving een delegatie van Lindberg tijdens een internationale optiekbeurs in Los Angeles. Het Deense designmerk was daar aanwezig om te proberen de Amerikaanse markt te interesseren voor de collectie randloze brillenmonturen. Het Drentse familiebedrijf zag wel wat in de innovatieve designcollectie en werd de eerste Lindberg-dealer in Nederland. Vanaf die tijd is Lindberg een vaste waarde in de monturencollectie van Greving & Greving Opticiens. Pas in de negentiger jaren brak Lindberg echt door. Tegenwooordig dragen veel beroemdheden Lindberg-monturen.

Het Deense bedrijf veroorzaakte een revolutie in de moderne eyewear door alle details te verwijderen die niet essentieel zijn: schroeven, klinknagels en lassingen. De monturen zijn heel sterk en flexibel en behoren toch tot de lichtste en meest comfortabele ter wereld.

Unicum

Ter ere van de jarenlange samenwerking houdt Greving & Greving Opticiens tot en met zaterdag 22 april een Lindberg-event in de vestiging aan de Wheem 2 in Meppel. De gehele Lindberg-collectie van meer dan 800 monturen is aanwezig.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.