abonneer nu
tip de redactie
Tip de redactie
Heeft u een goede tip voor de redactie, of heeft u een nieuwswaardige of gewoon mooie foto gemaakt? Laat het ons dan weten. Let op! Dit is bedoeld voor tips. Persberichten kunt u sturen naar bureauredactie@boom.nl
Tip de redactie
Upload een foto
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Het is officieel droger dan in 1976 in Nederland en vanaf 23 juli is er ...
De aanleg van snel internet in Westerveld lijkt dichterbij dan ooit. Al ...
Actueel

Coeliakie? Met deze tips wordt een glutenvrij dieet makkelijker

( Advertorial )
  • © Lepoole

pinterestmail

Heb jij coeliakie? Dan kunnen etentjes bij vrienden of in een restaurant een ware uitdaging zijn. Zeker wanneer de diagnose net bij je gesteld is. Je weet zelf nog nauwelijks hoe je glutenvrij kunt eten, laat staan je familie en vrienden.

Met een paar dingen moet je rekening houden want natuurlijk wil je gewoon onbezorgd kunnen genieten. Met coeliakie kun je gewoon en gezond blijven eten. Verse groenten en fruit is sowieso altijd goed. Het is een nieuwe leefstijl waar jij en je omgeving aan moeten wennen.

Wat is coeliakie?

Coeliakie is een veel voorkomende aandoening, waarbij je intolerant bent voor gluten. Gluten zijn eiwitten en zitten in heel veel dagelijkse voedingsmiddelen, die gemaakt zijn van granen. Maar ze komen ook in bouillonblokjes en in drank voor. Veel mensen hebben de auto-immuunziekte zonder dat ze het weten. In Nederland heeft 1 op elke 100 mensen coeliakie. Gelukkig hoeft de diagnose glutenintolerantie tegenwoordig niet meer te betekenen dat je veel moet laten staan. Er zijn goede glutenvrije alternatieven.

Tips voor glutenvrij eten

Stel je bent uitgenodigd voor een etentje of je wilt naar een restaurant. Wat kun je nu het beste doen? Wij van Glutenvrij Le Poole geven jou graag wat tips. In het geval van een etentje bij vrienden of familie kun je zelf je gerecht voorbereiden en meenemen. Of geef de gastheer of gastvrouw van te voren jouw dieetwens door. Vermijd verder kant-en-klaar-producten en sausjes. Hier zitten vaak verborgen gluten in. Ga je naar een restaurant? Kies dan voor een gelegenheid met het Keurmerk Glutenvrij. Of geef aan dat je een glutenvrij dieet hebt, dan wordt er rekening mee gehouden. Alles wat vers gemaakt wordt is altijd goed. Het allerbelangrijkste is om met koken en bakken kruisbesmetting te voorkomen. Gebruik voor het koken dan ook aparte messen, schone pannen en andere snijplanken.

Vers brood

Nederlanders eten graag brood. Wanneer je glutenintolerantie hebt gaat dit - hoe lekker lekker ook - helaas niet. Wil je toch vers brood eten? Bestel dat dan in onze glutenvrije webshop. Bij Glutenvrij Le Poole worden ovenverse broden gebakken. Het brood wordt gemaakt met maïszetmeel of glutenvrij tarwezetmeel. Daarnaast wordt het geproduceerd in een glutenvrije omgeving. Omdat een coeliakiepatiënt zelfs van één kruimeltje paneermeel ziek kan worden, maken wij in ons bedrijf geen reguliere producten en zijn zowel het bedrijf als de producten gegarandeerd volledig glutenvrij.

Eén winkel voor al je glutenvrije boodschappen

In onze winkel vind je meer dan 900 heerlijke glutenvrije producten. Wij bieden jou een ruime keus van ontbijt tot diner. En van bakproducten tot snacks. Je bestelt de producten eenvoudig online via onze webshop. Of bestel de boodschappen via de handige app van Le Poole.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.