abonneer nu
tip de redactie
Tip de redactie
Heeft u een goede tip voor de redactie, of heeft u een nieuwswaardige of gewoon mooie foto gemaakt? Laat het ons dan weten. Let op! Dit is bedoeld voor tips. Persberichten kunt u sturen naar bureauredactie@boom.nl
Tip de redactie
Upload een foto
dossiers
Het voormalige gebouw van Stad & Esch Zuideinde en de vroegere Zuidersch...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Talen Recycling en de gemeente Staphorst hebben een conflict over de gro...
In de nacht van woensdag 31 oktober op donderdag 1 november ontstond er ...
Actueel

MKB-Tour krijgt een vervolg

Geplaatst op vrijdag 23 februari 2018 14:33
  • MKB-Tour © Gerrit Brokelman

pinterestmail

Regio - De MKB-Tour van de provincie Overijssel, die in februari 2017 van start ging, is vorige week geëindigd in Dinkelland. De eerste tour was zo succesvol dat de provincie het initiatief een vervolg geeft.

Het doel van de MKB-tour is om een optimaal ondernemersklimaat te creëren dat tegemoet komt aan de wensen van de ondernemers. De betrokkenheid van de gemeenten is daarbij essentieel. Daarom zijn provincie, gemeenten en ondernemers in gesprek.

Banenmotor

Het MKB, dé banenmotor van Overijssel, staat voor tal van uitdagingen om zich te ontwikkelen, innovaties tot stand te brengen, het juiste personeel aan te trekken of de optimale vestigingsplaats te vinden. Eddy van Hijum, gedeputeerde Economie: ‘Daarvoor staan de gemeenten, die een belangrijke rol hebben in het scheppen van een goed vestigingsklimaat, de ondernemers en de provincie samen aan de lat. In nauwe samenwerking zijn in 2016 de nodige plannen ontwikkeld. Deze plannen zijn nu in volle uitvoering en leveren al mooie resultaten op. Maar wij moeten continu met elkaar in contact blijven en de aanpak aanscherpen zodat de ondernemer optimaal kan blijven ondernemen. Deze tour biedt daarvoor een uitstekende gelegenheid.’

De provincie gaat tijden s de MKB-tour in gesprek met ondernemers en vertegenwoordigers van de gemeente. Het bezoek aan Dinkelland vormde de afsluiting van de MKB-tour. Van Hijum: ‘Alle Overijsselse gemeenten zijn bezocht. Ondernemers en gemeenten hebben de ontmoetingen zeer op prijs gesteld en zien graag een vervolg. Zo weten zij zich nauw betrokken bij de ontwikkeling van nieuw beleid en een aanpak die aansluit bij hun bedrijfssituatie. Denk daarbij aan het aantrekken van geschikt en goed opgeleid personeel, het meedenken met uitbreidingsplannen van bedrijven en het onderhouden van nauw contact met ondernemersverenigingen.’

Op basis van deze reacties volgen ook in 2018 diverse bezoeken aan ondernemingen. Daarbij ligt de focus op grote ondernemingen, nieuwe bedrijven die zich in Overijssel hebben gevestigd of uitbreidingsplannen hebben en snel groeiende MKB-bedrijven met een (inter)nationale uitstraling.

Het is voor de provincie van groot belang dat ondernemers de mogelijkheid hebben te starten, te groeien en te vernieuwen. ‘Het winnen van de titel ‘MKB-vriendelijkste provincie van Nederland’ is een echte steun in de rug. En nu wij het zijn, willen wij het ook blijven’, aldus Van Hijum.

Staphorst en Steenwijk

In het verspreidingsgebied van deze krant bezocht de gedeputeerde onder meer de gemeente Staphorst. Samen met wethouder Krale nam hij een kijkje bij Mubo Metaal en de Haan Engineering, in hun nieuwe pand aan de Achthoevenweg. Mubo Metaal houdt zich bezig met bewerking van rvs- en aluminium plaatwerk tot duurzame (eind)producten. De Haan Engineering is een ingenieursbureau en specialist in huisvestingsvraagstukken en bouwsystemen.

In juni kwam de MKB-tour van Provincie Overijssel in de gemeente Steenwijkerland. Een bezoek aan Agrifac maakte een belangrijk onderdeel uit van het programma. Agrifac ontwikkelt en produceert landbouwmachines. Algemeen directeur peter Millenaar kocht het bedrijf in 2008 na een faillissement en wist het in enkele jaren fors te laten groeien. Vanuit de gedachte dat de wereld meer voedsel nodig heeft omdat de wereldbevolking groeit, produceert Agrifac landbouwmachines waarmee efficiënt, economisch, ergonomisch en ecologisch gewerkt kan worden. De afdeling research and development zorgt ervoor dat de ontwikkeling op deze terreinen nooit stilstaat. Het pand aan de Eesveenseweg heeft een update gekregen en werd onlangs feestelijk heropend met ene open dag.

Zwartewaterland

Een maand eerder was Van Hijum in de gemeente Zwartewaterland, waar hij een bezoek bracht aan het bedrijf Hamat in Genemuiden.

Hamat bestaat sinds 1984 en is gevestigd in Genemuiden. Dit bedrijf biedt een uitgebreid assortiment schoonloopmatten, lopers en karpetten en beschikt over een eigen productiefaciliteit en een volledig geautomatiseerd magazijn. Het bedrijf levert matten aan zevenduizend bouwmarkten, tuincentra en warenhuizen door heel Europa en daarbuiten.

Elk bezoek begint met gesprekken, vaak met de burgemeester van de betreffende gemeente. Door elkaars economisch beleid te kennen, ontstaan kansen. 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.