abonneer nu
tip de redactie
Tip de redactie
Heeft u een goede tip voor de redactie, of heeft u een nieuwswaardige of gewoon mooie foto gemaakt? Laat het ons dan weten. Let op! Dit is bedoeld voor tips. Persberichten kunt u sturen naar bureauredactie@boom.nl
Tip de redactie
Upload een foto
dossiers
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Actueel

Noordelijke kraamzorgorganisaties tekenen samenwerkingsconvenant

Geplaatst op dinsdag 10 april 2018 17:16
  • Noordelijke kraamzorgorganisaties tekenen samenwerkingsconvenant. © Aangeleverde foto

pinterestmail

Regio - De Kraamvogel uit Meppel en Kraamzorg Zuidwolde zijn twee van de ondertekenaars van een samenwerkingsovereenkomst op het gebied van integrale geboortezorg. Het convenant werd dinsdag 10 april door meerdere kraamzorgorganisaties in de regio Friesland, Groningen en Drenthe ondertekend.

Het convenant heeft als doel om één regionaal aanspreekpunt te zijn voor andere disciplines in de geboortezorgketen (waaronder verloskundigen en ziekenhuizen) en betrokkenen zoals gemeenten en jeugdgezondheidszorg. Hierdoor kunnen de deelnemers nog beter kwalitatief hoogwaardige zorg bieden aan ouders en hun pasgeboren kind.

Aanleiding van het initiatief is de invoering van de integrale geboortezorg: een toenemende samenwerking tussen kraamzorgorganisaties, verloskundigenpraktijken en ziekenhuizen. Door de krachten te bundelen en gezamenlijk standpunten in te nemen over zorginhoudelijke zaken rondom zwangerschap en bevalling, wil het Kraamzorg Samenwerkingsverband (KSV) in het Noorden haar positie in de regionale geboorteketen versterken en een volwaardig gesprekspartner zijn.

Lindy van Breda Vriesman, voorzitter van het samenwerkingsverband: “Met dit convenant bevestigen de deelnemende partijen dat kraamzorg een onmisbare schakel is in de zorg. Er is geen andere zorgverlener die zo dicht bij de cliënt staat als de kraamverzorgende bij de moeder en haar pasgeboren kind. Zij houdt hun gezondheid in de gaten en helpt de kersverse ouders op weg naar zelfstandig ouderschap. Preventie speelt daarbij een grote rol: een veilige start in de kraamtijd voorkomt dure zorg op een later moment.”

De volgende organisaties hebben het convenant ondertekend: Kraamzorg Het Groene Kruis, Isis Kraamzorg, Zorgburo De Driehoek BV, Kraamzorg Monique Boer, Kraamcentrum Assen e.o., De Kraamvogel N.O. BV, Kraam Zeker, Kraamzorg De Drie Provinciën, Kraamzorg Janny en Paulien, KraamZus BV, Kraamzorg Zuidwolde, Kraamthuis Friesland en de Coöperatie Kraamzorggroep U.A. 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.