abonneer nu
tip de redactie
Tip de redactie
Heeft u een goede tip voor de redactie, of heeft u een nieuwswaardige of gewoon mooie foto gemaakt? Laat het ons dan weten. Let op! Dit is bedoeld voor tips. Persberichten kunt u sturen naar bureauredactie@boom.nl
Tip de redactie
Upload een foto
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Actueel

Nieuwe woonwinkel Meubelstunter is nog volop in ontwikkeling

Geplaatst op dinsdag 26 juni 2018 17:36
  • Johan Kooistra ontvangt elke klant vriendelijk. © Frens Jansen

pinterestmail

Meppel - De Meubelstunter Meppel is nog maar enkele dagen geopend, maar dat is aan de animo niet te merken. Voortdurend wandelen donderdagmiddag mensen binnen op de hoek van de Hugo de Grootstraat en de Johan van Oldenbarneveldstraat in de Haveltermade.

Of ze met een gerichte vraag komen of gewoon even willen snuffelen tussen de meubels, maakt niet uit. Verkoper Johan Kooistra begroet ze allemaal even hartelijk en biedt ze een kop koffie aan. ‘Mensen houden niet van opdringerige verkopers’, weet hij. ‘Kopen ze niets? Prima. Advies kunnen ze altijd krijgen, de kennis is er.’

Outletwinkel

Meubelstunter Meppel is een woonwinkel in ontwikkeling. De benedenverdieping is inmddels ingericht op wat details na, de bovenverdieping moet nog worden aangepakt. Wie op zoek is naar kwaliteit en merkmeubels voor een geschikte prijs, kan het best zo snel mogelijk gaan kijken. De winkel is namelijk opgezet als een echte outletwinkel, maar dat gaat de komende maanden veranderen.

Over enkele maanden is de verhouding meubels op bestelling en outlet fifty-fifty. Alles wat er nu staat, kan meteen mee naar huis, straks gaat een groot deel op bestelling. ‘We kopen partijen op, dat gaat om B-keuze, overvoorraad of beschadigde meubelen’, legt Johan Kooistra uit. Wie denkt dat alle meubels voor een prikkie worden aangeboden, verkijkt zich. De prijzen zijn niet meteen heel laag, maar in veel gevallen kun je merkmeubelen kopen met een mooie korting. ‘Een Ferro kast bijvoorbeeld. Dat is helemaal trendy en het staat hier voor een flink lagere prijs.’

Kernwaarden

Massief hout, trendy en meubels van een goede kwaliteit, dat zijn de kernwaarden van de Meubelstunter. Er valt dan te denken aan merken als Montel, Anker, DMF en Hjort Knudsen. Er is ook een afdeling relaxfauteuils, een stoel die steeds populairder wordt. Daarnaast is er een outlet van karpetten en over zes weken is er ook verlichting te vinden in de woonwinkel. ‘We zijn ook goedkoop met bedden, die laten we zelf maken’, vertelt Johan Kooistra.

De Meubelstunter is te vinden in het pand waar tot anderhalf jaar geleden de Meubeldiscount in was gevestigd. Het pand is in ieder geval voor een jaar gehuurd, als de zaken in Meppel goed lopen, blijft de winkel in Meppel.

Wellicht op een andere plek, want het pand aan Hugo de Grootstraat heeft inmiddels een andere bestemming.

Meubelstunter Meppel, Hugo de Grootstraat 9 in Meppel, meubelstuntermeppel.nl

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.