abonneer nu
tip de redactie
Tip de redactie
Heeft u een goede tip voor de redactie, of heeft u een nieuwswaardige of gewoon mooie foto gemaakt? Laat het ons dan weten. Let op! Dit is bedoeld voor tips. Persberichten kunt u sturen naar bureauredactie@boom.nl
Tip de redactie
Upload een foto
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Actueel

Ekoplaza maakt consumenten bewust van hoeveelheid voedselverpakkingen

Geplaatst op woensdag 27 juni 2018 15:49
  • EkoPlaza in Meppel. © NDC Mediagroep

pinterestmail

Meppel - De biologische supermarkt Ekoplaza, met onder andere een vestiging in Meppel, en NGO SAFE (Safe Food Avocacy Europe) zijn een bewustmakingscampagne gestart om burgers er toe aan te zetten de hoeveelheid voedselverpakkingen in hun dagelijks leven te verminderen. De organisaties worden ondersteund door het milieuprogramma van de Europese Commissie (LIFE).

De bewustmakingsactie, georganiseerd in samenwerking met de plasticproof supermarktketen Ekoplaza, maakt deel uit van een bredere campagne onder leiding van SAFE en wordt ondersteund door het LIFE-programma van de Europese Commissie om de burgers bewust te maken van het probleem van buitensporige voedselverpakkingen. Het doel van de campagne is om mensen inzicht te geven in de oorzaken van het probleem en, nog belangrijker, om hen in staat te stellen deel uit te maken van de oplossingen van deze milieu- en gezondheidscrisis.

Een groot deel van de plastics (8 miljoen ton per jaar) komen terecht in de oceanen en dragen bij tot een gevaarlijke vervuiling van de zeeflora en fauna. Een ander deel van dit plastic wordt verbrand, waardoor de CO2-uitstoot in onze atmosfeer stijgt en zo bijdraagt aan de klimaatverandering. Ten slotte wordt een deel ervan gestort, terwijl slechts een kleine fractie (minder dan 30 procent) wordt gerecycled. Bovendien vormt het alledaagse gebruik van plastic in voedselverpakkingen een reëel gezondheidsrisico, omdat sommige van de stoffen in dit materiaal (zoals bisfenol A) mogelijk schadelijke effecten hebben op de menselijke gezondheid.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.