abonneer nu
tip de redactie
Tip de redactie
Heeft u een goede tip voor de redactie, of heeft u een nieuwswaardige of gewoon mooie foto gemaakt? Laat het ons dan weten. Let op! Dit is bedoeld voor tips. Persberichten kunt u sturen naar bureauredactie@boom.nl
Tip de redactie
Upload een foto
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Actueel

Veloto is goede zet in winkelcentrum

Geplaatst op Tuesday 3 July 2018 16:47
  • Michel (links) en Edwald (rechts) zijn blij met de stap naar winkelcentrum Koedijkslanden. © Frens Jansen

pinterestmail

Meppel - De broers Edwald en Michel van Kampen staan zaterdag stil bij de officiële opening van hun fietsenwinkel Veloto in winkelcentrum Koedijkslanden. De winkel draait al vanaf maart en blijkt een goede zet. ‘De eerste maanden zijn ontzettend druk geweest’, zegt Edwald van Kampen.

De wens van Edwald om meer voldoening uit zijn werk te halen en de wens van Michel om na 27,5 jaar ervaring in de fietsenbranche iets voor zichzelf te beginnen, legden een paar jaar geleden de basis voor de fietsenwinkel Veloto. Edwald liet een financiële overheidsbaan achter zich en heeft daar geen spijt van. Michel werkte bij collega Wolbers naast het station.

Aanvankelijk opereerde Edwald vanuit een loods aan de Paardemaat in Meppel en verkochten ze tweedehands fietsen, dit jaar hebben ze de stap gewaagd naar het leegstaande pand in het nieuwe winkelcentrum Koedijkslanden. Terug in de wijk waar ze zijn geboren en getogen.

Inspiratie

‘Mensen zijn blij met een fietsenmaker in de buurt, we horen veel positieve reacties’, zegt Edwald. Klanten lopen bij het boodschappen doen langs, doen inspiratie op of kopen een fiets en ook de senioren in de omgeving weten de zaak goed te vinden. Ze lopen binnen voor een fiets met lage instap, laten de remmen van de rollator controleren of de broers halen een rolstoel op om de band te plakken.

Met dit soort service willen Michel en Edwald hun winkel in de markt zetten. ‘Daar zit een stukje dienstverlening in dat we kunnen verlenen’, zegt Edwald. ‘Service en vooral een goede nazorg vinden we heel belangrijk’, vult Michel aan.

Ruime openingstijden

De broers willen zich ook onderscheiden op het gebied van de openingstijden. Op weekdagen is de winkel in ieder geval geopend tot 19.00 uur en op vier dagen zelfs vanaf 8.00 uur. ‘Mensen kunnen voor en na het werk hun fiets brengen en halen, we merken dat mensen dat prettig vinden.’

Veloto voert de merken Qwic (elektrische fietsen) en Cortina, bekend van de transportfietsen. Daarnaast worden fietsaccessoires verkocht, staan buiten tweedehands fietsen van allerlei merken voor de deur en is er een reparatieservice voor alle merken fietsen.

Veloto heeft geen groots officieel openingsfeest, maar sluit aan bij de feestelijkheden rond 1 jaar winkelcentrum Koedijkslanden.

Veloto, Rembrandtplein 46 in Meppel, www.veloto.nl

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.