abonneer nu
tip de redactie
Tip de redactie
Heeft u een goede tip voor de redactie, of heeft u een nieuwswaardige of gewoon mooie foto gemaakt? Laat het ons dan weten. Let op! Dit is bedoeld voor tips. Persberichten kunt u sturen naar bureauredactie@boom.nl
Tip de redactie
Upload een foto
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Actueel

Autolease is in opmars

( Advertorial )
  • Auto dashboard. © Pixabay

pinterestmail

Een van de meest voorkomende leendoelen is de auto. Vroeger veelal in de traditionele vorm van een persoonlijke lening en tegenwoordig is daar het leasen van een auto bijgekomen. Maar waar zitten nu de verschillen?

In dit artikel gaan we daaropin en leggen we uit wat de verschillen en mogelijke voor- en nadelen van de verschillende vormen zijn. Hopelijk kun je na het lezen van dit artikel voor jezelf een betere keuze maken mocht je een auto op het oog hebben en niet voldoende eigen middelen.

Auto lease

De auto leasen is in opmars, alle bekende merken maken reclame voor een vorm van lease. Het grote voordeel van lease is dat veelal al het onderhoud en kosten meegenomen zijn in de maandelijkse leasetermijn. Je hebt daar dus geen omkijken naar. Nadeel is de restricties die je hebt als het gaat om het aantal te rijden kilometers - welke je van tevoren overeenkomt - en de termijn die je in de auto kunt rijden. De auto blijft gedurende de leasetermijn eigendom van de leasemaatschappij. Niet van jou dus. Al met al heb je dus iets minder vrijheid.

Private lease op een rij:

  • Je bent geen eigenaar van de auto, je huurt als het ware de auto voor een periode tussen de 12 en maximaal 60 maanden;
  • Je hebt een vaste leasetermijn. In dit bedrag zitten kosten voor afschrijving, verzekering, reparatie en onderhoud en belasting;
  • Daarnaast betaal je zelf brandstof, verkeersboetes mocht je die ontvangen en het eigen risico bij schade;
  • Je spreekt van tevoren een vast aantal maximaal te rijden kilometers per jaar af. Veelal beginnende bij 10.000 kilometers;
  • Doordat je least in privé heb je niet te maken met bijtelling zoals die geldt voor leaserijders met een auto van de zaak.

Persoonlijke lening

De meer traditionele vorm is de persoonlijke lening. Bij de persoonlijke lening leg je voor ondertekening van het contract alles vast. Je krijgt een vaste rente voor de gehele looptijd, je maakt afspraken over de totale looptijd van de lening en je spreekt een vast maandtermijn af. Zekerheid van aflossing, rente en maandtermijn, dat is een persoonlijke lening. Grootste verschil met lease is dat je bij de persoonlijke lening een bedrag leent waarmee je de auto kunt kopen, deze wordt dan je eigendom. De overige lasten die bij een auto komen kijken betaal je naast de maandtermijn voor de lening.

Persoonlijke lening op een rij:

  • Vaste looptijd, vaste rente en maandtermijn;
  • Je leent geld waarmee je de auto kunt kopen, de auto wordt je eigendom;
  • Je kunt de looptijd van de lening afstemmen op de gebruiksduur van de auto. Of te wel als je over 4 of 5 jaar weer een andere auto wenst aan te schaffen dan is het prettig als de persoonlijke lening dan ook is afbetaald.

Heb je nu naar aanleiding van dit artikel vragen of interesse in 1 van de leningvormen, neem dan gerust contact met Frisia Financieringen. Wij zijn je graag van dienst.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.