abonneer nu
tip de redactie
Tip de redactie
Heeft u een goede tip voor de redactie, of heeft u een nieuwswaardige of gewoon mooie foto gemaakt? Laat het ons dan weten. Let op! Dit is bedoeld voor tips. Persberichten kunt u sturen naar bureauredactie@boom.nl
Tip de redactie
Upload een foto
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Actueel

Aantal mensen met een betalingsachterstand daalt snel

( Advertorial )
  • © Pixabay

pinterestmail

Uit recent gepubliceerde cijfers van het Bureau Kredietregistratie in Tiel over 2017 blijkt dat het aantal kredietnemers met een betalingsachterstand op het laagste percentage uitkomt sinds 2012.

Op 1 januari 2018 had 6,6% van de mensen met een lening een geregistreerde achterstand bij het BKR.

Meer leningen en minder problemen

In 2012 waren en 8.8 miljoen mensen geregistreerd met een lening bij het BKR. Dit aantal is de afgelopen jaren gegroeid naar 10.6 miljoen mensen. De toename komt met name omdat nu ook de kleinere kredieten, telefoonkredieten en private lease contracten zijn opgenomen in de registratie. Het aandeel mensen met problemen neem snel af. In juli 2015 was er een piek in het aantal mensen met een betalingsachterstand, destijds waren dit er 9,4 procent goed voor bijna 778 duizend mensen. Nu staat de teller op 687 duizend mensen.

Al gedurende tweeënhalf jaar daalt het aantal mensen met betalingsproblemen. Dat is een gunstige ontwikkeling.

Persoonlijke lening wint terrein ten opzichte van het doorlopend krediet

In totaal is er in Q4 van 2017 voor 2.3 miljard euro aan nieuwe verstrekte kredieten geregistreerd in het Centraal Krediet informatie systeem (CKI) van het BKR. Onderstaand een overzicht van het verstrekte krediet per productvorm.

Nieuw verstrekt consumptief krediet Q4 2017:

  • Persoonlijke lening € 1.989 miljoen
  • Doorlopend krediet € 243 miljoen
  • Verzendhuis krediet € 10 miljoen
  • Saneringskrediet € 5 miljoen
  • Operationele autolease € 112 miljoen
  • Totaal € 2.359 miljoen

Persoonlijke lening versus Doorlopend krediet

Wat zijn de verschillend tussen deze twee kredietvormen? Het antwoord is simpel de vastigheid van een persoonlijke lening ten opzichte van meer flexibiliteit bij een doorlopend krediet. Bij een persoonlijke lening staat alles van tevoren vast, als je een contract tekent weet je als consument exact waar je aan toe bent. Zo staat de rente over de gehele looptijd van de lening vast en zijn ook de maandtermijn en de looptijd bekend.

Het grote verschil met een doorlopend krediet is dat je bij een doorlopend krediet de afgeloste bedragen weer kunt opnemen en dat de rente variabel is. Deze kan dus stijgen of dalen. Waardoor de looptijd van de lening korter of langer kan worden.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.