abonneer nu
tip de redactie
Tip de redactie
Heeft u een goede tip voor de redactie, of heeft u een nieuwswaardige of gewoon mooie foto gemaakt? Laat het ons dan weten. Let op! Dit is bedoeld voor tips. Persberichten kunt u sturen naar bureauredactie@boom.nl
Tip de redactie
Upload een foto
dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Drenthe vinden plaats op 20 maart ...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Actueel

Eleveld Schoenen doet het goed

Geplaatst op Tuesday 7 August 2018 14:58
  • © NDC Mediagroep / Bianca Compagner

pinterestmail

Meppel - Eleveld Schoenen is een goedlopende schoenenzaak voor de hele familie; jong en oud kan terecht bij Eleveld Schoenen aan de Woldstraat 44, voor een fijne en kwalitatieve schoen. ‘Het is een echt familiebedrijf, ik denk dat we ongeveer de 80 jaar aan tikken’, vertelt eigenaar Dick Eleveld enthousiast.

Zijn grootouders zijn begonnen met de winkel en die is weer overgenomen door de ouders van Dick in 1960. Inmiddels is de zaak al bijna twintig jaar op naam van Dick Eleveld en zijn partner Ronny. Dick is 46 jaar en hoopt nog lang niet met pensioen te gaan.

Voor Dick Eleveld was het geen verplichting om de zaak over te nemen, maar hij vindt het erg leuk en stelt de vrijheid van een eigen bedrijf erg op prijs. Vroeger was de winkel de helft minder groot. In die periode is Dick rustig in de schoenenbranche terechtgekomen door een paar keer op een zaterdag in de winkel te helpen. ‘Je verkoopt een keer een potje schoenpoets of een paar veters, dan ga je eens een klant helpen en zo rol je er zo in.’

Zelfstandige kleine zaken

De zaken gaan nog steeds goed. ‘Een paar jaar geleden werd gezegd dat alle zelfstandige zaken zullen verdwijnen en grote winkelbedrijven gaan domineren. Nu is het tegenovergestelde te zien, de grote winkelketens vallen om en de kleine zaken blijven overeind.’ Volgens Dick Eleveld komt dat doordat kleine zaken veel flexibeler en veel meer in de markt zijn. ‘Een groot winkelbedrijf krijgt allemaal plannen van bovenaf over hoe de winkel er uit moet zien. Ik kan gewoon doen wat ik wil. Als ik nu mijn sandalen buiten wil zetten, dan doe ik dat. Een groot winkelbedrijf kan dat niet doen.’

Kwaliteit

Eleveld Schoenen is gespecialiseerd in goede schoenen die lekker zitten. Mensen die op zoek zijn naar gekke en aparte schoenen, waarbij het iets meer gaat om het uiterlijk van de schoen dan de kwaliteit, zijn hier niet aan het juiste adres. Het gaat bij Eleveld om de fijne schoen en de pasvorm, ook mensen met steunzolen kunnen hier goed terecht.

Eleveld Schoenen is inmiddels wel een andere weg ingeslagen, het bedrijf is iets moderner geworden. ‘Voorheen waren vooral de nettere schoenen in de verkoop, maar vanaf nu doen we meer met sneakers. In het voorjaar krijgen we ook Nike bij de collectie. De sneakerhype brengt verandering aan in de collectie, en daar moet je als winkel in meegaan. En dat is ook leuk’, aldus Dick Eleveld.

Vanaf donderdag gaat de opruiming in. Speciale kortingen zijn aangeduid met gekleurde stippen. De kortingen lopen steeds meer op, vooral naarmate het eind van de opruiming nadert.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.