abonneer nu
tip de redactie
Tip de redactie
Heeft u een goede tip voor de redactie, of heeft u een nieuwswaardige of gewoon mooie foto gemaakt? Laat het ons dan weten. Let op! Dit is bedoeld voor tips. Persberichten kunt u sturen naar bureauredactie@boom.nl
Tip de redactie
Upload een foto
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Het voormalige gebouw van Stad & Esch Zuideinde en de vroegere Zuidersch...
Talen Recycling en de gemeente Staphorst hebben een conflict over de gro...
In de nacht van woensdag 31 oktober op donderdag 1 november ontstond er ...
Actueel

Tot rust komen bij Café de Buren

Geplaatst op Thursday 9 August 2018 14:52
  • De stadstuin van Café de Buren. © Bianca Compagner

pinterestmail

Meppel - Vanaf de dag dat Café de Buren aan de Grote Kerkstraat 19 geopend is, lopen de zaken goed.

Inmiddels is het café nu 2,5 jaar open en eigenaar Henk van de Velde kan met trots terugkijken op wat het café heeft bereikt. ‘Er is veel gebeurd. In twee jaar heb ik een vierjarenplan er doorheen gedrukt’, vertelt Henk. Zo is er sinds kort een nieuwe keuken en is vorig jaar de stadstuin van het café gebouwd.

Veel mensen kennen de oude stadstuin niet. Café de Buren zit op een uniek plekje middenin de stadstuin. ‘Het is lekker stil. Je hoort de drukte van de stad hier niet.’ In de avond gaan de lichten aan en ziet het er betoverend uit. ‘Er staat een grote boom in de tuin en ’s avonds is het hier allemaal verlicht. Dat geeft een heel mooi plaatje’, volgens Henk.

Tuin

De stadstuin is altijd open en voor iedereen toegankelijk. Ook is het beschikbaar voor feesten en partijen. Barbecueën is eveneens een leuke optie, die in samenwerking met slagerij Ard uit Ruinerwold wordt verzorgd. Dit is inclusief vlees, stokbrood, salades en sauzen. Voor de winter zijn ze aan het kijken of een overkapping van de stadstuin mogelijk is, zodat de barbecue ook in de winter door kan gaan.

Eind maart is de nieuwe keuken geopend. Sindsdien is het ook mogelijk om een hapje te eten bij het café. De mooie kleine kaart varieert van een broodje tot een salade, spareribs en burgers. ‘De kaart is niet heel groot, maar biedt wel van alles wat. Ik vind het belangrijk dat mensen nu wat kunnen eten’, zegt Henk, die dit zelf verzorgd. Hij vindt het belangrijk dat alles van goede kwaliteit is wat op tafel wordt gezet.

Na een uur of tien op vrijdag en zaterdag gaat de muziek harder in het café om er een gezellig feestje van te maken. Hierdoor blijft Café de Buren lekker laagdrempelig en kan iedereen hier terecht. ‘Ik wil graag dat iedereen zich welkom voelt hier.’

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.