abonneer nu
tip de redactie
Tip de redactie
Heeft u een goede tip voor de redactie, of heeft u een nieuwswaardige of gewoon mooie foto gemaakt? Laat het ons dan weten. Let op! Dit is bedoeld voor tips. Persberichten kunt u sturen naar bureauredactie@boom.nl
Tip de redactie
Upload een foto
dossiers
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Actueel

Blankhout Meubelhal heeft meubels op maat

Geplaatst op woensdag 7 november 2018 16:13
  • Gerlinde maakt veel decoratie zelf, zoals houten kistjes, fotolijstjes en leren handgreepjes. Jan Ipe houdt zich bezig met de meubels. © Daan Prest

pinterestmail

Meppel – Wie wil er nou geen massief houten meubels in huis hebben staan? Bij Blankhout Meubelhal in Meppel kunnen mensen terecht voor een groot assortiment aan kwalitatief sterk maatwerk op het gebied van meubels. Onlangs is de voorraad uitgebreid met nieuwe producten, waaronder decoratie.

‘Het blijft mooi werk’, zegt Jan Ipe van den Berg. ‘Uit een blok hout of een paar planken maak je een mooi meubelstuk. Het is echte ambacht, dat gaat nooit vervelen.’ Na een paar jaar werken bij de Blankhout Meubelhal in Meppel, kon van den Berg het bedrijf zo’n vijftien jaar geleden overnemen  van de vorige eigenaar. Inmiddels is het bedrijf flink uitgebreid en kunnen klanten er terecht voor alles op het gebied van grenen-, vuren- en eikenhouten meubels.

Tafel(tje)s

‘Momenteel hebben we veel salon- en bijzettafeltjes in de winkel staan en we verkopen stoere eettafels. Vooral die met een tafelblad van 5 centimeter breed is een mooi, maar ook praktisch meubelstuk voor in huis en ook onze grote ovale eettafel van eikenhout is populair. Deze heeft een kruispoot in het midden en is daarom ideaal voor een dinerend gezelschap’, zegt Gerlinde. ‘De producten worden gemaakt in onze eigen werkplaats  We bieden de standaarduitvoering aan en bouwen deze, waar nodig, helemaal om of geven het een kleurtje’, vult de handige Jan Ipe.

De winkel werd altijd al aangekleed met leuke accessoires, maar nu is er bij de Blankhout Meubelhal een hele collectie decoratie te vinden. Een hertenkop van jute, lampen van bamboe en een zwarte metalen trolley; de keuze is reuze. Ook maakt Gerlinde veel decoratie zelf, zoals houten kistjes, fotolijstjes en leren handgreepjes.

Levering

‘In overleg leveren wij de bestelde kasten, banken, bedden, stoelen en andere houtproducten bij de mensen thuis af. Dat stukje extra service vinden mensen prettig. Wij ook trouwens, want wij zien graag tevreden klanten.’

Blankhout Meubelhal, Molenstraat 16 in Meppel
www.blankhoutmeubelhal.nl

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.