abonneer nu
tip de redactie
Tip de redactie
Heeft u een goede tip voor de redactie, of heeft u een nieuwswaardige of gewoon mooie foto gemaakt? Laat het ons dan weten. Let op! Dit is bedoeld voor tips. Persberichten kunt u sturen naar bureauredactie@boom.nl
Tip de redactie
Upload een foto
dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Drenthe vinden plaats op 20 maart ...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Actueel

Flash Mode / FF2 Fashion heeft ‘kleding met een wow-factor’

Door Susanne Koetsier-Jansen op donderdag 29 november 2018 15:51
  • Hilde Wagenaar in haar winkel aan de Woldstraat 18. © Frens Jansen

pinterestmail

Meppel - Voor kleding, schoenen, accessoires en een kop koffie kunnen vrouwen terecht bij Flash Mode / FF2 Fashion in de Woldstraat. Daar opende eigenaresse Hilde Wagenaar 4 jaar geleden de deuren.

‘Ik ben 25 jaar geleden begonnen met een klein atelier aan het Kerkplein. Hier maakte ik alle kleding zelf en repareerde de items die klanten inbrachten. Dat vond ik zo leuk om te doen, maar op een gegeven moment kon ik de vraag niet meer bijbenen. Hoe mooi het werk ook is, het is wel erg bewerkelijk’, vertelt Hilde Wagenaar.

Toch wilde ze graag in de modebranche blijven werken en dus opende ze haar eigen winkel in de Swaenenborgh. Hier vertrok ze 4 jaar geleden vanwege onenigheid met de verhuurder. Niet lang daarna kon de onderneemster met haar winkel terecht in het pand aan de Woldstraat 18. ‘Een prachtige plek voor Flash Mode / FF2 Fashion. Het is een gezellige straat, vol winkeltjes met ieder een eigen identiteit. Ik wil hier niet meer weg.’

Uniek

De kleding maakt Wagenaar nu niet meer zelf, maar de items die ze inkoopt, zijn nog altijd uniek. ‘Als een jurkje of broek ook in grote ketens verschijnt, haal ik het uit de winkel. Ik vind het belangrijk dat de kleding van hoge kwaliteit is en dat de pasvorm mooi is, maar ik vind het ook belangrijk als iets speciaal is. Kleding, waarvan je zegt ‘wow!’’, zegt Wagenaar.

De gepassioneerde verkoopster zoekt voornamelijk items uit die ze zelf ook heel mooi vindt. ‘Mijn lievelingskleur is zwart, maar in de winkel is ook genoeg kleur te vinden hoor’, lacht ze. Vooral de panterprint is niet meer weg te slaan uit de modezaak. ‘Dat is een blijvertje, want je ziet het al zo lang en in allerlei varianten.’ Daarnaast komt de bekende Versace-print met kettingen en veel goud in de vorm van blouses, broeken en schoenen terug.

Collectie

De modellen en stoffen variëren dit najaar erg. ‘Je ziet veel truien en vesten, maar ook broeken, met een combinatie van patronen. Bij de broeken zijn doorlopende (wijde) pijpen erg populair. Maar ook de skinny jeans blijven er wel hoor.’

De collectie van Flash Mode / FF2 Fashion bestaat uit duurdere merken, gecombineerd met merken uit een lager segment. Zo vinden klanten er Fake Fur jassen van Guess, rokjes van Rinascimento en zijn de Alix-broeken erg geliefd. Ook voor sneakers, hoge hakken, accessoires en natuurlijk een kop koffie kunnen mensen terecht in de gezellige modewinkel aan de Woldstraat.

Kijk voor meer informatie op: www.flashmode.nl

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.