abonneer nu
tip de redactie
Tip de redactie
Heeft u een goede tip voor de redactie, of heeft u een nieuwswaardige of gewoon mooie foto gemaakt? Laat het ons dan weten. Let op! Dit is bedoeld voor tips. Persberichten kunt u sturen naar bureauredactie@boom.nl
Tip de redactie
Upload een foto
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Actueel

Fysiotherapiepraktijk ’t Oevertje in Nijeveen bestaat 20 jaar

Geplaatst op dinsdag 27 november 2018 12:18
  • Heleen Klunder, Simone Visscher, Rypke Postma en Petra Hasper. © Gerard Schulenberg

pinterestmail

Nijeveen - Fysiotherapiepraktijk ’t Oevertje in Nijeveen bestaat 20 jaar. Twee decennia geleden namen Petra Hasper en Rypke Postma de praktijk over van Mieke Martens-Beun. In de loop der jaren sloten Simone Visscher en Heleen Klunder zich aan. ’t Oevertje houdt woensdag 28 november vanwege het jubileum van 15.30 tot 18.00 uur open huis.

Oefenruimte

Na diverse recente verbouwingen is de praktijk sinds kort voorzien van een oefenruimte met loopband, roei- en fietsergometer. Met uiteenlopende specialismen staat het team van de fysiotherapiepraktijk aan Oevertje 21 dagelijks klaar om de bevolking van Nijeveen en omstreken met klachten van het houding- en bewegingsapparaat te begeleiden en in preventieve zin te coachen.

Er zijn onder meer speciale begeleidingsgroepen voor cliënten met diabetes, obesitas en COPD. Een wandelgroep heeft meegedaan aan de Nationale Diabetes Challenge.

Therapie

De praktijk biedt naast fysiotherapeutische zorg ook manuele therapie, sportfysiotherapie, oedeemtherapie, manuele lymfedrainage, kinesiotaping, triggerpointbehandeling, bindweefselmassage, medisch fitness, oefeningen met de FlexChair voor trainingen bij lage rugklachten en trainingen voor ouderen. De therapeuten behandelen ook aan huis en in het verzorgingstehuis.

‘De praktijk staat niet stil, we blijven steeds vernieuwen en ontwikkelen. De medewerkers volgen jaarlijks vakinhoudelijke cursussen en BHV- en reanimatietrainingen,’ aldus fysiotherapeut Rypke Postma. ‘De patiënttevredenheidsscore over het afgelopen jaar was 8,9.’

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.