abonneer nu
tip de redactie
Tip de redactie
Heeft u een goede tip voor de redactie, of heeft u een nieuwswaardige of gewoon mooie foto gemaakt? Laat het ons dan weten. Let op! Dit is bedoeld voor tips. Persberichten kunt u sturen naar bureauredactie@boom.nl
Tip de redactie
Upload een foto
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
De Provinciale Statenverkiezingen van Drenthe vinden plaats op 20 maart ...
Actueel

Echte Bakker Steenbergen staat in de top 10

Geplaatst op Thursday 24 January 2019 12:57
  • Drukte tijdens de oliebollenverkoop bij Steenbergen op oudjaarsdag.. © Frens Jansen

pinterestmail

Meppel - Echte Bakker Steenbergen heeft een 5e plek behaald in de landelijke bakkerscompetitie van de Echte Bakkersgilde. Vooral de oliebollen vielen in de smaak bij de jury.

Meer dan 100 bakkers uit heel Nederland deden mee aan de wedstrijd van de bakkersgilde. Een jury beoordeelde de winkels op onder meer gastvrijheid, sfeer en uitstraling van de bakkerij. Daarnaast werden 17 producten van de bakkers uitgeprobeerd. Deze kregen een cijfer.

Ook was er een productcompetitie, waarbij oliebollen, paasbroden, roomboteramandelstaaf en kersttol werden beoordeeld. De bakkers kozen 3 van de 4 onderdelen uit en van deze cijfers werd het gemiddelde genomen.

De jury bestaat uit specialisten van de Echte Bakkersgilde. Deze beoordelen alle onderdelen en berekenen de gemiddelde score. Er wordt gekeken naar het niveau van alle deelnemers en zo worden de punten in verhouding gebracht.

Echte Bakker Steenbergen behaalde een score van 7.6 en eindigde daarmee op een 5e plek. Vooral de oliebollen kregen veel punten. De winnaar, Van der Steen uit Made, kreeg een 7.9. Sonja Steenbergen van Echte Bakker Steenbergen laat weten erg blij te zijn met de uitslag. ‘We doen ieder jaar mee en klimmen ook steeds een stukje omhoog. Vorig jaar eindigden we op de 7e plek en nu dus 2 plekken hoger. Hopelijk komen we volgend jaar in de top 3. Maar de concurrentie is erg sterk, dus dat is wel een hele uitdaging. De wedstrijd is vooral erg leerzaam voor onszelf.’

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.