abonneer nu
tip de redactie
Tip de redactie
Heeft u een goede tip voor de redactie, of heeft u een nieuwswaardige of gewoon mooie foto gemaakt? Laat het ons dan weten. Let op! Dit is bedoeld voor tips. Persberichten kunt u sturen naar bureauredactie@boom.nl
Tip de redactie
Upload een foto
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
De Provinciale Statenverkiezingen van Drenthe vinden plaats op 20 maart ...
Actueel

Thecla Bodewes Shipyards neemt scheepswerf Barkmeijer over

Geplaatst op donderdag 31 januari 2019 15:13
  • Thecla Bodewes © Archieffoto

pinterestmail

Meppel - Het is zo goed als zeker dat Thecla Bodewes de failliete scheepswerf Barkmeijer in Stroobos overneemt. Bodewes heeft al werven in Kampen, Meppel en Harlingen.

Thecla Bodewes Shipyards is gespecialiseerd in het bouwen van zeegaande coasters, passagiersschepen, duwboten, kotters en binnenvaartschepen.

Het 168 jaar oude Barkmeijer ging eind oktober kopje onder. Het bedrijf had 110 medewerkers op de loonlijst waarvan de vaste kern bestond uit 79 werknemers. Bodewes weet nog niet hoeveel banen ze kan behouden.

Er was geen geld meer om de twee baggerschepen die UK Hanson voor 70 miljoen euro had besteld af te bouwen. Curator Marco Kalmijn vindt het belangrijk dat Bodewes de half afgebouwde scheepscasco’s in Stroobos wil voltooien. Ook de Rabobank stelt dit als harde voorwaarde, juist omdat daarmee meer banen kunnen worden gered.

Bodewes was een van de overnamekandidaten, evenals Veka Bijlsma in Lemmer en Niestern Sander in Farmsum. 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.