abonneer nu
tip de redactie
Tip de redactie
Heeft u een goede tip voor de redactie, of heeft u een nieuwswaardige of gewoon mooie foto gemaakt? Laat het ons dan weten. Let op! Dit is bedoeld voor tips. Persberichten kunt u sturen naar bureauredactie@boom.nl
Tip de redactie
Upload een foto
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
De Provinciale Statenverkiezingen van Drenthe vinden plaats op 20 maart ...
Actueel

Kringloop Lua opent lunchroom

Geplaatst op dinsdag 12 februari 2019 10:44
  • © Frens Jansen

pinterestmail

Meppel - De zaken gaan goed bij Kringloop Lua in Meppel. Dagelijks brengen veel mensen een bezoek aan de grootste kringloop van het noorden. Vanaf maart kunnen ze er ook terecht voor een heerlijke lunch, want dan opent een restaurant in het pand aan de Paradijsweg 6a.

‘Het idee om een restaurantje te openen, was er al vanaf het begin. Maar we zaten toen zelf middenin een verhuizing en aan de inrichting van de kringloop hadden we onze handen vol’, zegt Marieke Lubbers, penningmeester van Stichting Lua. Nu alles op de rit is en mensen de winkel weten te vinden, is het tijd om vorm te geven aan een lunchroom.

Daarvoor is Stichting Lua een samenwerking aangegaan met Cosis. ‘De lunchroom wordt helemaal gerund door cliënten en begeleiders van Cosis. Zij serveren koffie, thee, soep en belegde broodjes.’

Het restaurant is gevestigd in hetzelfde pand als Kringloop Lua. ‘We hebben een gedeelte van de winkel ingericht als lunchroom. Het is er lekker verwarmd en het meubilair komt uit de winkel. Dat is natuurlijk ook te koop’, zegt Lubbers.

Handjes nodig

Marieke en haar man Dick Lubbers komen momenteel handen te kort in de kringloopwinkel. ‘We kunnen de drukte momenteel nét aan, maar het houdt niet over. Het zou fijn zijn als mensen willen helpen. Klantvriendelijkheid, oog voor waardevolle spullen en ‘een klein beetje Danoontje Power’ zijn belangrijk bij Kringloop Lua.

Interesse? Neem contact op met Stichting Kringloop Lua via: 0522-230335.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.