abonneer nu
tip de redactie
Tip de redactie
Heeft u een goede tip voor de redactie, of heeft u een nieuwswaardige of gewoon mooie foto gemaakt? Laat het ons dan weten. Let op! Dit is bedoeld voor tips. Persberichten kunt u sturen naar bureauredactie@boom.nl
Tip de redactie
Upload een foto
dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Drenthe vinden plaats op 20 maart ...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Actueel

‘Deze winkel is een Plus voor de Gietersen’

Geplaatst op woensdag 20 februari 2019 15:08
  • De familie ter Schure opent de nieuwe PLUS in Giethoorn. © Martijn Bijzitter

pinterestmail

Giethoorn - ‘Wat ruim’ en ‘het ziet er allemaal heerlijk uit’, zo klonk het dinsdagavond in de gloednieuwe Plus ter Schure in Giethoorn.

Honderden genodigden en collega’s uit de supermarktbranche zagen hoe het lintje werd doorgeknipt door de jongste telg van de familie Ter Schure. Woensdagochtend werd deze handeling nog een keer herhaald voor de consument, waarna de eerste producten uit de Gieterse supermarkt dan ook écht langs de kassa gingen.

Trots

Ondernemer Willem ter Schure sprak de aanwezigen dinsdagavond stralend toe. ‘We hebben keihard gewerkt om te staan waar we nu staan. Het resultaat mag er zijn, daar ben ik dan ook hartstikke trots op!’ Ter overstaande van een groot publiek, knipte Willem – samen met zijn dochtertje en ouders – het lintje door.

In no time stroomde de winkel vol. Een meterslange rij werd gevormd door mensen die de familie Ter Schure wilden feliciteren. De vele cadeaus prijkten bij de entree in de winkel. Hieraan hingen kaartjes met teksten als ‘Deze winkel is een Plus voor de Gietersen’. Mensen die liever wilden wachten tot de rij wat korter werd, liepen eerst een rondje door de vernieuwde winkel.

Verandering

In 18 dagen tijd is er nogal wat veranderd in de Gieterse supermarkt. Alle schappen in de winkel zijn van blankhout of donker metaal, waardoor er eenheid ontstaat en de producten beter tot hun recht komen. Daarnaast is er meer aandacht voor vers, wat aansluit bij de ‘groene’ Plus en de visie van Willem ter Schure. Het fruit bijvoorbeeld, wordt op een gelijke hoogte gepresenteerd. Ook hangen er bordjes met informatie over de producten boven de schappen.

Tijdens de opening kon het publiek alvast kennismaken met de artikelen in de winkel, want er gingen schalen vol hapjes rond en er werden drankjes uitgedeeld.

Souvenirs

Veel mensen waren nieuwsgierig naar de ‘lunchroom’ die aan de achterzijde van het pand is ingericht. Hiermee speelt Ter Schure ook in op de vele toeristen die jaarlijks Giethoorn bezoeken. Niet alleen zijn er ijsjes en flesjes drinken te koop, maar ook kleine kaasjes, stroopwafels en verschillende souvenirs lonken de bezoekers.

De overstap van Spar naar Plus was voor Willem een mooie gelegenheid om het stokje over te nemen van vader Sjaak. ‘Ik doe een stapje terug, maar helemaal afscheid nemen van de winkel zou ik niet kunnen’, zegt Sjaak. Daarom is hij vanaf heden op de vers- en vleesafdeling te vinden. Zowel vader als zoon zijn ontzettend blij met de veranderingen. ‘We hebben zin om aan de slag te gaan’, beamen ze beiden.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.