abonneer nu
tip de redactie
Tip de redactie
Heeft u een goede tip voor de redactie, of heeft u een nieuwswaardige of gewoon mooie foto gemaakt? Laat het ons dan weten. Let op! Dit is bedoeld voor tips. Persberichten kunt u sturen naar bureauredactie@boom.nl
Tip de redactie
Upload een foto
dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Drenthe vinden plaats op 20 maart ...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Actueel

Meppel is een bakkerij rijker: ‘Multiculturele ambacht aan de Prinsengracht’

Geplaatst op maandag 4 maart 2019 18:48
  • Bakkerij Meppel heeft de deuren geopend. © Frens Jansen

pinterestmail

Meppel - Bakkerij Meppel opent 4 maart de deuren aan de Prinsengracht 10. Het is niet zomaar een bakkerij, want naast de Turkse en Marokkaanse broden worden er in het familiebedrijf ook verse pizza’s gemaakt en andere multiculturele lekkernijen verkocht.

Het idee om een bakkerij te openen was er al, maar bij toeval kwamen Serdar Kurzuy en zijn vrouw Asli Tosun in Meppel terecht. ‘We wilden eigenlijk ergens in de omgeving van Tiel een winkeltje openen, want daar zat nog geen Turkse bakker. Een locatie hadden we nog niet, maar we wilden een kleine winkel openen. Het assortiment zou dan voornamelijk bestaan uit verse broden en baklava.’

Deegmachine

Het stel vond een deegmachine op Marktplaats, te koop in Meppel. Eenmaal gearriveerd, vertelde de verkoper aan Serdan en Asli dat hij een bakkerij wilde beginnen aan de Prinsengracht 10, maar dat de plannen toch geannuleerd werden. Hij zocht naar een nieuwe huurder.

‘De prijs was goed en de ruimte ideaal. We zouden daar zelfs ons assortiment kunnen uitbreiden met bijvoorbeeld pizza en döner kebab. Bovendien stonden er al een aantal machines die we zo over konden nemen’, zegt Serdar enthousiast. En dus ging hij op onderzoek uit: ‘Ik was eigenlijk nog nooit eerder in Meppel geweest en kende het aanbod ook niet. Ik heb de nabijgelegen bakkerijen en kebabzaken bezocht en zag dat wij hier prima bij aan kunnen sluiten. We willen dit wel op een nette manier aanpakken, ik ga niet de handel van een ander afpakken.’

Turkse en Marokkaanse broden

Zo wordt er bij Bakkerij Meppel geen regulier wit of bruin brood gekocht, maar komen er Turkse en Marokkaanse broden uit de oven. Ook kunnen klanten in de bakkerij terecht voor eigengemaakte baklava, lahmacun, friet of andere multiculturele gerechten.

De vader van Asli heeft meer dan 20 jaar ervaring in de bakkerswereld en gaat straks fulltime aan de slag in Meppel. Asli zelf deelt dit enthousiasme voor bakken en heeft daarom haar baan als bewindvoerder opgezegd om zich volledig te richten op de winkel aan de Prinsengracht. Serdar zal af en toe in de bakkerij aanwezig zijn. ‘Vastgoed is mijn passie. De winkel is in goede handen, dus daar hoef ik me geen zorgen over te maken’, zegt hij. ‘Wel zijn we nog op zoek naar een enthousiaste en gedreven medewerker. Wie 18 jaar of ouder is, kan hier fulltime aan de slag.’

Voor meer informatie: 06-15963428 of neem een kijkje op de Facebookpagina van Bakkerij Meppel.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.