abonneer nu
Sporttweets uit Meppel
Actueel

SV Wapse en VV Diever samen

Geplaatst op dinsdag 22 juni 2010 15:55
mail

Diever/Wapse - De besturen van de voetbalclubs SV Wapse en VV Diever hebben samen met de spelende senior leden van beide verenigingen besloten om voor het voetbalseizoen 2010-2011 gezamelijke vier zondagteams in te schrijven.

Het eerste en het vierde team van de nieuwe combinatie Diever-Wapse zal zowel in Wapse als in Diever spelen. Het tweede team speelt in Diever. Het derde zal zijn wedstrijden spelen in Wapse. Aanleiding voor deze stap is mede ingegeven door het gezamelijke jeugdbeleid. Beide verenigingen werken al jaren samen in de jeugdcompetitie. Een en ander is zo succesvol dat er nu ook een A-junioren elftal kan worden ingeschreven. Hiermee wordt een lang gekoesterde wens van het gezamenlijk jeugdbestuur voor een volledige junioren opleiding ingevuld. Het grote aantal jeugdelftallen maakt het noodzakelijk dat er meerdere bespeelbare (trainigs)velden nodig zijn dan alleen beschikbaar in Diever of alleen Wapse. Ook zullen de jeugdspelers niet langer uitgeleend worden aan senioren elftallen. Voor beide verenigingen werd het moeilijk om op deze basis twee volwaardige zondag elftallen op de been te brengen. Een uitbreiding van de samenwerking op senioren niveau lag dan ook zeer voor de hand. Uiteraard speelt ook op de achtergrond mee dat door deze uitgebreidere samenwerking de inbreng richting de gemeente krachtiger zal zijn. Het seizoen 2010-2011 wordt door de besturen gebruikt om te onderzoeken op welke wijze de nieuwe samenwerking in de toekomst verder gestalte zal krijgen.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.