abonneer nu
Sporttweets uit Meppel
Actueel

Marc van Eijk definitief weg bij Alcides

Geplaatst op woensdag 24 maart 2010 08:25
  • Marc van Eijk keert definitief niet terug in het shirt van Alcides. © NDC mediagroep/ Wilbert Bijzitter

pinterestmail

Meppel - De breuk valt niet meer te lijmen. Marc van Eijk heeft zijn laatste wedstrijd voor Alcides gespeeld. De aanvaller ontbrak afgelopen zondag in de verloren thuiswedstrijd tegen FC Lienden in de selectie van de Meppeler hoofdklasser en zal daar ook niet meer in terugkeren.

Hij heeft vorige week na een gesprek met de technische staf per sms kenbaar gemaakt dat hij zich gekrenkt voelde in zijn trots. De goedbedoelde adviezen waren bij de speler in het verkeerde keelgat geschoten. Het boek Alcides is dicht en heeft een even vervelend als verrassend slot gekregen. Trainer Wiljan Mossing Holsteyn: 'Ik ben heel duidelijk naar hem toe geweest. Het was een motiverend gesprek, waarin ik Marc heb verteld dat het teambelang onder alle omstandigheden belangrijker is dan het individuele belang. Ik vind het ontzettend jammer dat hij nu deze beslissing heeft genomen, want ik had de groep graag bij elkaar gehouden. Maar het kan niet van één kant komen.' Marc van Eijk: 'Ik heb een fantastische tijd bij de club gehad, ik heb Alcides willen helpen, maar na het gesprek met de trainer had ik niet het gevoel dat we er nog uit zouden komen. Op deze manier had het geen zin nog door te gaan. Ik voelde me gekrenkt en heb er een principekwestie van gemaakt.' In de Meppeler Courant van woensdag 24 maart uitvoerig aandacht voor de breuk.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.