abonneer nu
Sporttweets uit Meppel
Actueel

Springruiter Albert Zoer breekt scheen- en kuitbeen

Geplaatst op Tuesday 8 July 2008 13:37
  • Twee dagen na het grootste succes uit zijn carrière heeft het noodlot toegeslagen voor Albert Zoer. © Jacob Melissen

pinterestmail

ECHTEN - Springruiter Albert Zoer heeft dinsdag tijdens een training zijn scheen- en kuitbeen gebroken. Hij is overgebracht naar een ziekenhuis in Hoogeveen.

Zoer won afgelopen zondag nog de Grote Prijs van Aken, één van de belangrijkste wedstrijden in de springsport. Dat deed hij met zijn tweede paard Sam. Met nummer één, Okidoki, gold hij bij de naderende Olympische Spelen als medaillekandidaat. Over de periode die de Drent nodig heeft om te herstellen, is nog niets bekendgemaakt. Duidelijk is dat zijn deelname aan de Spelen zeer twijfelachtig is. Zoer maakte deel uit van de nationale equipe die in 2006 wereldkampioen werd en in 2007 de Europese titel veroverde. Behalve Aken won hij recentelijk ook de Grote Prijs van Rotterdam. Eerder in het seizoen brak ook Jeroen Dubbeldam, eveneens een vaste waarde in de ploeg van bondscoach Rob Ehrens, zijn (kuit-)been. De olympisch kampioen van Sydney (2000) maakt zondag in Geesteren zijn rentree en is nog in beeld voor de Spelen. Zoer gold met Okidoki echter als het paradepaardje van de equipe. Vooral met het oog op de Spelen werd alles in het werk gesteld het superpaard voor de Nederlander te behouden. Vader Arend Zoer sloeg een aanbod van vele miljoenen op Okidoki af. Een consortium van invloedrijke paardenmensen, onder wie dressuurbondscoach Sjef Janssen, zorgde voor financiële garanties om de familie Zoer te steunen.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.