abonneer nu
Sporttweets uit Meppel
Actueel

Veel deelnemers verwacht bij start Hoeve aan den Weglopen

Geplaatst op vrijdag 21 april 2017 07:53
  • Camping Hoeve aan den Weg in Oude Willem is ook dit jaar het startpunt voor een zestal prestatie- en recreatielopen. © SV Friesland

pinterestmail

Oude Willem - Ook dit jaar is sportvereniging Friesland de organisator van een zestal prestatie- en recreatielopen. Met telkens camping Hoeve aan den Weg in Oude Willem als startpunt staat deze zaterdag de eerste van deze wedstrijdreeks gepland.

De andere vijf wedstrijddata zijn 22 en 29 juli en 5, 12 en 19 augustus.

'Grootste sportpark'

Er worden zaterdag weer veel deelnemers verwacht. In eetboerderij De Hoeve kan men zich vanaf 09.30 uur inschrijven voor deze aantrekkelijke wedstrijd in het Drents-Friese Wold, waarbij gekozen kan worden uit de afstanden 3, 6, 8, 10, 16 of 21.1 kilometer. In dit 'grootste sportpark van Nederland' wordt iedere kilometer onderweg aangegeven. De serie Hoeve aan den Weglopen biedt een heel afwisselend parkoers van asfalt, betonpaden en schelpenpaden en de drie kilometerroute lijkt zelfs wel een 'trail'.

Er zijn twee douche- en verkleedlocaties op de camping en voertuigen kunnen worden gestald op het parkeerterrein aldaar en op de brede bermen bij de start. Het inschrijfgeld bedraagt € 6,– (inclusief consumptie in eetboerderij De Hoeve). Er ligt na afloop geen herinnering klaar, maar wie toch een medaille wil kan deze kopen voor € 3,–. Waardevolle voorwerpen kunnen worden ingeleverd tijdens de inschrijving. De tussen- en eindtijden worden handmatig genoteerd en de uitslagen zijn terug te vinden op www.svfriesland.nl.

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.