abonneer nu
Sporttweets uit Meppel
Actueel

Sanne Schra pakt regiotitel Noord

Geplaatst op woensdag 6 december 2017 15:05
  • © Els Schra

  • Sanne Schra. © Els Schra

pinterestmail

Staphorst - Bij de Regionale Senioren Kampioenschappen (RSK), gehouden in de nieuwe topsporthal Het Activum in Hoogeveen, heeft badmintonster Sanne Schra uit Staphorst beslag gelegd op de titel van de regio Noord in het damesenkelspel.

Sanne heeft afgelopen seizoen de overstap gemaakt van BC Amersfoort naar GSBC Amor in Groningen, in verband met haar studie in de noordelijke universiteitsstad. Daardoor komt ze nu automatisch uit voor het district Noord.

Bij de RSK legde de Staphorstse een redelijk constant spel op de vloer. Nadat ze haar eerste enkelpartij met 21-18 21-10 had gewonnen,  ondervond ze in de tweede partij enige moeite met het trage spel van haar tegenstandster. Ze herpakte zich door haar eigen spel te spelen en won ook deze partij: 16-21 21-19 21-14. De poulewinnaars Yuanxin Xu en Sanne Schra moesten het vervolgens tegen elkaar opnemen in de finale. Het was een mooie wedstrijd, maar het verschil in divisie was wel zichtbaar. Yuanxin komt namelijk uit in de tweede divisie en Sanne in de eerste. Sanne won de eindstrijd met 21-16  21-13 en mag zich nu een heel jaar regiokampioene Noord noemen. Door deze aansprekende titel is Sanne bovendien gestegen op de nationale ranking.

In het damesdubbel speelden Sanne en Yuanxin samen en dat leverde een derde plaats op.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.