abonneer nu
Sporttweets uit Meppel
Actueel

A-Jeugdteam FC Meppel Gymnastiek wint zilver

Geplaatst op maandag 12 maart 2018 13:31
  • Rosa, Ashley en Britt in een balans element. © FC Meppel Gymnastiek

pinterestmail

Meppel – Afgelopen zondag was de eerste voorwedstrijd voor het A-jeugd-acrogymnastiekteam van FC Meppel Gymnastiek in Oss. De voorwedstrijd is een landelijke wedstrijd waarbij wordt gestreden om een plaats op de Nederlandse Kampioenschappen in juni.

Op het hoogste niveau voor hun leeftijd wonnen Ashley de Graaf, Rosa Klooster en Britt Jansen een zilveren medaille.

Ashley, Rosa en Britt begonnen met een tempo-oefening, waarbij de dubbele salto iets te hard ging. Hierdoor gleed Britt helaas iets te ver door wat het trio strafpunten opleverde. Verder zag de oefening er prima uit en deze werd beloond met een puntenaantal van 23.350.

Daarna volgde de balansoefening. Deze werd erg netjes en stabiel uitgevoerd en dit zag je dan ook terug in de waardering van de jury. Ze werden beloond met een prachtige 25.250 punten. Een knappe prestatie als je bedenkt dat het team van Flik Flak Den Bosch met goud naar huis ging en daarvoor zo’n 15 uur per week meer traint.

Het brons ging naar een team van Zwolle. Djamilla Wisselink maakt deel uit van dit team, zij turnt bij FC Meppel Gymnastiek maar komt met acrogym uit voor Sportacrobatiek Zwolle.

Acrogymnastiek is verdeeld in niveau’s waarmee niveau E voor recreatie teams is en het A niveau op wereldniveau wordt beoefend. Het is een sport waarbij turnen, acrobatiek en dans samen komen. Dit wordt gedaan in duo’s en trio’s, waarbij balans- en tempo-oefeningen worden laten zien. Een tempo-element is bijvoorbeeld een salto en op de foto is een balans element te zien. 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.