abonneer nu
Sporttweets uit Meppel
Actueel

Staphorst uitgespeeld in competitie na derbynederlaag

Geplaatst op zaterdag 14 april 2018 17:17
  • Staphorst - Genemuiden © Leo de Harder

  • Staphorst - Genemuiden © Leo de Harder

  • Staphorst - Genemuiden © Leo de Harder

  • Staphorst - Genemuiden © Leo de Harder

  • Staphorst - Genemuiden © Leo de Harder

  • Staphorst - Genemuiden © Leo de Harder

pinterestmail

Staphorst- Voor Staphorst is een prijs in de competitie niet meer haalbaar. Het verloor met 1-2 van streekgenoot SC Genemuiden en kan zich op de beker gaan richten.

In een rommelig duel namen de bezoekers voor rust de leiding, maar was het Martijn Brakke die meteen gelijk maakte. Na rust werd Roelof de Jong (ex-Staphorst) matchwinner met een rake kopbal uit een corner.

Staphorst en SC Genemuiden hadden beide zichtbaar moeite met het hobbelige veld. De eerste grote kans ontstond in de 20e minuut en was meteen raak voor SC Genemuiden. Na een combinatie door het centrum schoot topscorer Omar Kavak de 0-1 binnen. Lang liet de gelijkmaker niet op zich wachten want vijf minuten later was het Martijn Brakke die de 1-1 op het bord schoot. Hij was alert nadat Rob Mijnheer een ingooi had doorgekopt en schoot de bal tegen de touwen. Vlak voor rust was Sijmon Eenkhoorn in het evenwichtige duel voor de bezoekers het dichtst bij een voorsprong. Hij schoot na een vrije bal van Erik Rotman de bal op de lat.

Na de pauze opende Staphorst beter en was enkele malen dreigend. Het stuitte op Albert Flier en zag Martijn Brakke in de 61e minuut verzuimen de 2-1 te maken. Dit deed voormalig Staphorster Roelof de Jong wel aan de andere kant in de 66e minuut. Hij zag doelman Wibo van Dijk onder een corner doorgaan en knikte de 1-2 binnen. Staphorst nam vervolgens het initiatief en zocht naar de gelijkmaker. In de slotfase nam de druk ook wel toe, maar vallen wilde de 2-2 niet meer waardoor de rol van de blauw-gelen in de competitie is uitgespeeld. SC Genemuiden blijft als enige in het spoor van koploper Eemdijk en is nog kansrijk voor promotie. 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.