abonneer nu
Sporttweets uit Meppel
Actueel

Bjarne Bouwer opnieuw in WK-selectie

Geplaatst op dinsdag 15 mei 2018 10:48
  • © Eigen foto

pinterestmail

Giethoorn - Bjarne Bouwer uit Giethoorn is geselecteerd voor het nieuwe Nederlandse jeugdteam, dat zich heeft gekwalificeerd voor de World Sailing Youth Worlds. De negenkoppige selectie is vastgesteld na de succesvolle editie van de Dutch Youth Regetta, die van 10 tot en met 13 mei in Workum plaatsvond.

De wereldkampioenschappen voor jong zeiltalent vinden dit jaar plaats in Corpus Christi in Amerika van 14 tot en met 31 juli. Het is voor Bouwer en zijn ploeggenoten een uitgelezen kans om te laten zien wat ze in huis hebben. Bouwer is geselecteerd in de klasse Nacra 15 mixed. Daarin vaart hij samen met Laila van der Meer.

Vorig jaar kwam Bouwer ook al in actie tijdens het WK voor jeugdzeiler. Toen nog in een jongensteam met Elliot Savelon. Het duo werd toen vijfde. Nu de Nacra15 een mixed-discipline is geworden vaart hij met Laila van der Meer, waarmee hij zich onlangs ook heeft weten te kwalificeren voor de Jeugd Olympische Spelen. De talenten worden tijdens het jeugd wereldkampioenschap gecoacht en begeleidt door Margriet Mathhijsse, Casper Bouwman en Rob Sepers.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.