abonneer nu
Sporttweets uit Meppel
Actueel

DOS boekt succes in toestelfinales

Geplaatst op Monday 11 June 2018 13:21
  • Medaillemeisjes van van D.O.S. Zuidwolde. © Cindy Bunschoten

pinterestmail

Zuidwolde - Een overvolle, snikhete Mr. N. Wessels Boer Hal in Zuidwolde was zaterdag het toneel voor de Provinciale Kampioenschappen per toestel in de Regionale Wedstrijdsport A en B. Gymnastiekvereniging DOS Zuidwolde, die de organisatie in handen had, kijkt terug op een succesvolle wedstrijddag.

Er kunnen een hoop statistieken op losgelaten worden: 4 wedstrijdronden, 7 categorieën, 24 niveaus, 96 medailles, 475 turnsters en ontelbare oefeningen. Maar het gevoel dat in Zuidwolde overheerst is trots; trots op de teamprestatie. Twaalf turnsters van de vereniging hadden zich geplaatst voor deze toestelfinales, samen lieten ze 29 oefeningen zien en verdienden er 12 medailles mee.

In wedstrijdronde 1 turnde Marith Bremer in Instap D2. Op sprong en brug werd zij verdienstelijk vijftiende, maar het meest opvallend was haar vooruitgang van het begin van dit seizoen tot deze laatste wedstrijd. In de wedstrijd van Jeugd 2 G werden de eerste medailles voor D.O.S. binnengehaald. Britt Wink werd tweede op sprong en Mare Post eerste op brug en tweede op vloer.

Goud

In de tweede ronde turnde Benthe Bremer op drie toestellen in Pupil 2 D2. Ze werd vierde op sprong, zevende op balk en vijfde op vloer. Kylie Zantinge turnde alle onderdelen in Instap D2, ze werd achtste op sprong, elfde op brug, zesde op balk en vierde op vloer. Helaas geen medaille, maar dat kwam misschien wel omdat de resultaten in haar niveau ontzettend dicht bij elkaar lagen. Meestal was er slechts één punt verschil tussen de eerste en laatste plek.

Janiek de Vries was de derde turnster in deze ronde, eerder dit seizoen was ze al gepromoveerd naar een hoger niveau en ook vandaag deed ze het goed met goud op sprong en brons op vloer.

In de derde ronde mochten de Junioren D hun oefeningen laten zien. Nelleke Pol werd achtste op brug en Fay-li ten Kate werd tiende op brug en tweede op balk. Volgens assistent trainster Lena Jansen was Fay-li's balkoefening haar beste oefening ooit. De sprongen waren hoog, de onderdelen stabiel en er was slechts één evenwichtsverstoring. Een genot om naar te kijken.

In de laatste wedstrijdronde turnden Toet Bosma, Maartje Kreuze en Niena van 't Zand in Instap N3. In dezelfde ronde Dide Bruinsma Pupil 1 N3. Deze dames turnen allen Nationaal 3, het hoogste niveau binnen de vereniging. Toet werd zesde op brug,

Maartje behaalde brons op sprong en brug, op balk werd zij zesde, op vloer vierde. Niena excelleerde ook, zij behaalde goud op sprong en zilver op brug en vloer. De laatste medaille werd verdiend door Dide, eerder dit jaar deed zij al mee aan de halve finale voor het NK, vandaag werd zij vijfde op brug en tweede op balk.

‘Om 19.30 uur konden de laatste turnsters naar huis. Het was een lange dag voor de organiserende vereniging en om 22.00 uur konden ook zij naar huis, maar allen zullen nog dagen nagenieten van deze prachtige wedstrijddag. Een mooie afsluiting van het wedstrijdseizoen’, vertelt een woordvoerder van de gymvereniging.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.