abonneer nu
Sporttweets uit Meppel
Actueel

Blue Devils rekent overtuigend af met The Herons

Geplaatst op maandag 11 juni 2018 15:28
  • 0 © Leo de Harder

pinterestmail

Meppel - De honkballers van Blue Devils hebben zondagmiddag hun zegereeks voortgezet in de eerste klasse A. De thuiswedstrijd tegen The Herons uit Heerhugowaard leverde een overtuigende 11-2 overwinning op voor de Meppelers.

Het venijn zat ditmaal trouwens niet in de staart, want de eindstand was eigenlijk al na vijf innings een feit. Hoewel er negen innings werden afgewerkt, gebeurde er in de laatste vier niets noemenswaardigs meer en dus kon de laatste Meppeler slagbeurt achterwege blijven.

Pitcher Ronald Rijkeboer gooide namens Blue Devils op solide wijze acht innings (van de 93 geldige worpen waren 70 een strike). Rijkeboer werd pas in de laatste slagbeurt afgelost door Dyron Juaquin, terwijl The Herons drie pitchers versleet en niet echt vat kreeg op de Meppeler slagploeg.

Tweede inning

Nadat de eerste slagbeurt aan beide zijden geen punten had opgeleverd , ontbrandde de strijd op sportpark Koedijkslanden in de tweede inning. Benny Mintjes tekende toen het eerste punt voor Blue Devils aan, uit een honkslag van Dyron Juaquin. Even later volgde ook de 2-0 toen Nick van der Kooi kon scoren via een honkslag van Jasper Peeters. Laatstgenoemde was deze middag trouwens met een slaggemiddelde van 0.750 de beste Meppeler hitter.

In de derde inning kwamen de Noord-Hollanders vlot langszij (2-2) maar de Meppelers hadden in de gelijkmakende slagbeurt direct hun antwoord klaar en liepen uit naar 6-2. Emeron Lourens beet het spits af met een fraaie tweehonkslag en Dyron Juaquin deed het zelfs nóg beter met een driehonkslag, waarmee hij in één klap twee ploegmakkers over de thuisplaat bracht en vervolgens zelf nog de 6-2 scoorde.

In de vierde inning vergrootte Blue Devils z’n voorsprong naar 8-2, via onder meer honkslagen van Emeron Lourens, Myron Juaquin en Nick van der Kooi. In de vijfde inning gaf Jasper Peeters aan slag andermaal het goede voorbeeld. Na hem bereikten ook Cecil Comenencia en Emeron Lourens nog de thuisplaat: 11-2.

Door deze thuiszege hebben de Meppelers nu met twaalf punten uit acht duels de vierde plaats in handen gekregen, met uitzicht op méér. Komende zondag wacht in Apeldoorn de nummer twee WSB, dat inmiddels zestien punten uit tien duels heeft verzameld.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.