abonneer nu
Sporttweets uit Meppel
Actueel

Zit de nieuwe Nadal ertussen bij de 'Meppel Storks Cup'?

Geplaatst op maandag 9 juli 2018 15:55
  • © Leo de Harder

  • © Leo de Harder

  • © Leo de Harder

  • © Leo de Harder

  • © Leo de Harder

pinterestmail

Meppel - Onder ideale weersomstandigheden zijn dit weekend de kwalificatiewedstrijden van het internationale jeugdtennistoernooi om de ‘Meppel Storks Cup’ afgewerkt.

In de leefstijdscategorie van twaalf tot en met veertien jaar zijn talenten uit allerlei windstreken naar de banen van MLTC gekomen om punten te vergaren voor een mogelijke profcarrière. Deelnemers uit de hele wereld spelen mee in deze wedstrijd, zowel enkelwedstrijden als dubbelwedstrijden worden er gespeeld.

Jorrit Tromp

Bij de jongens moesten de spelers uit Rusland, Roemenië, Engeland, Frankrijk, India, België, Duitsland en uiteraard Nederland zelf één ronde tennissen om bij winst in het hoofdtoernooi te geraken, dat vanochtend (maandag) om negen uur is begonnen. Van de acht geplaatsten liet met name Jorrit Tromp dit weekend een sterke indruk achter. Bij de meisjes hoefden er geen kwalificatieduels gespeeld te worden; alle acht deelneemsters zijn automatisch doorgeschoven naar het hoofdtoernooi.

Zeventiende keer

Toernooidirecteur Adri van der Meulen, die dit jaarlijkse topevenement met zijn team voor de zeventiende keer houdt, ziet ieder jaar het niveau toenemen. Met andere woorden: voor toptennis op hoog niveau is een bezoek aan tennispark Koedijkslanden zeer de moeite waard.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.