abonneer nu
Sporttweets uit Meppel
Actueel

Meesterlijke Pim Mulder wint CSI Ommen

Geplaatst op maandag 6 augustus 2018 16:20
  • Pim Mulder maakte voor eigen publiek een ijzersterke indruk. © Foto Trailer

pinterestmail

Ommen - Als je zelf nog nooit een Grote Prijs op 1.60m niveau hebt gesprongen en je paard er ook nog geen ervaring mee heeft, dan is de kans op succes maar heel klein.

Toch kan het blijkbaar anders lopen. Thuisruiter Pim Mulder spotte zondagmidag op CSI Ommen met de statistieken door de 1.60m Grote Prijs van het Vechtdal te winnen met Djoost Again (v. Cantos). Als laatste in de barrage, achter de Zweden Douglas Lindelöw en Stephanie Holmén op toppaarden, dook hij onder de snelste tijd en bleef het nog lang onrustig op het concours van de familie Schuttert.

Als een gewonnen voetbalmatch doken de ruiters op Pim Mulder om hem te feliciteren. Dat de springruiter uit Dalfsen, die sinds 2013 stallen huurt bij Schuttert en ook meehelpt bij de organisatie van CSI Ommen, de hoofdprijs van bijna 25.000 euro zou winnen had niemand voorspeld. Zijn sportieve hoogtepunt dateert van 2015 toen hij de tweesterren Grote Prijs van De Wolden op 1.45m niveau won. Vrijdagavond won hij nog het Puissance springen over een hoogte van 2.10m.

Dankbaar

‘Ik ben de familie Schuttert dankbaar dat ik mocht rijden. Ik mag normaal nooit op een viersterrenwedstrijd komen’, lacht Pim Mulder.

‘Dit komt voor mij ook als een verrassing. Ik had wel het gevoel dat dit paard het zou kunnen. Vanaf het eerste moment dat ik erop zat had ik het gevoel dat hij veel kwaliteit heeft en enorm kan rekken op de brede oxers. Een fenomeen. Hij geeft ook nooit op.’

Paarden waren leeg door warmte

De tomeloze inzet van Djoost Again droeg bij aan de weinige nulritten die zondagmiddag neergezet werden. ‘Ik had er liever wat meer in de barrage gezien, maar na al die warme dagen waren veel paarden toch een beetje leeg’, analyseert parcoursbouwer Henk Linders. Ruiters als Marc Houtzager en Willem Greve dachten voor aanvang dat er veel meer foutlozen zouden komen, maar er viel nogal eens een balk in de dubbel- en driesprong. Zo ook bij Frank Schuttert (4e) op La Fille Rouge v. Couleur Rubin) en Wout-Jan van der Schans (5e) op Capetown (v. Oklund).

Het bijzondere van Mulders paard Djoost Again is dat hij in november 2017 enkel ervaring had op landelijk 1.35m niveau. ‘Het buurmeisje van eigenaresse Greetje Folkerts reed ermee. Daarna heb ik hem overgenomen. Ons eerste concours was in januari in Drachten in het 1.35m. Toen was hij nog erg gespannen, maar hij groeide er snel in. Met het oog op CSI Ommen heb ik enorm m’n best gedaan om op CSI3* Moorsele en CSI3* Outdoor Gelderland te mogen rijden. Dat ging nog niet zonder slag of stoot. Ik kreeg wel een startplek, maar aanvankelijk niet voor de Big Tour en die wilde ik juist rijden. Ik wist wel dat we nog niet foutloos zouden blijven in de Grote Prijs op Outdoor Gelderland, maar wel dat we het een keer gedaan moesten hebben.’

Talent

Organisator Jan Schuttert gunt Pim Mulder als geen ander de overwinning. ‘Een heel mooie winnaar. Omdat ik zelf ook rijd, zie ik hem hier bij ons elke dag trainen. Het is een heel vriendelijke, rustige jongen en zo gaat hij ook met zijn paarden om. Hij laat zien dat je met geduld en talent heel ver kan komen.’

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.