abonneer nu
Sporttweets uit Meppel
Actueel

Staphorst tikt MASV van de mat

Geplaatst op woensdag 8 augustus 2018 11:13
  • © Eigen foto

pinterestmail

Staphorst - In het kader van het Finaxe Top Toernooi speelde Staphorst dinsdagavond tegen MASV uit Arnhem.

De thuisploeg begon slap aan de wedstrijd, waardoor de bezoekers tot tweemaal toe mogelijkheden kregen, maar dit bleef zonder gevolgen. Al snel ist Staphorst zich te herstellen en greep het initiatief. Dit betaalde zich binnen een kwartier uit in de openingstreffer. Op aangeven van Rob Mijnheer drukte Marlon Luchtenberg heerlijk af. Even later Mark Veldmate dacht er te makkelijk over en liet zich de bal afsnoepen. De kans die hieruit ontstond was enorm. Ook deze keer bleef het zonder gevolgen. Na een half uur verdubbelde Rob Mijnheer de voorsprong. Dit leek de ruststand te gaan worden, echter MASV-speler Anthony Vogelaar dacht daar anders over en zonder dat hem ook maar iemand iets in de weg legde, knalde hij de aansluitingstreffer binnen.

Staphorst was weliswaar de bovenliggende partij, het tempo zou na de pauze echt omhoog moeten om de ploeg van John van Beukering kapot te spelen.

Overwicht

Na de hervatting liep de brigade van Dennis van Toor al snel weg. Captain Rob Mijnheer kopte vanuit een vrije trap onberispelijk binnen. Ondertussen werden de linies groter en het wachten was op meer treffers. MASV deed wat het kon doen en zocht daar waar mogelijk de aanval. Het overwicht van de gastheren werd naarmate de minuten wegtikten steeds duidelijker. Het gevolg was dan ook dat Staphorst zichzelf uitbetaalde door de score op te voeren.  Achtereenvolgens Marlon Luchtenberg, Mike Reuvers en invaller Ferdi ter Avest wisten het vijandelijke net te doorboren. Met name de goal van laatstgenoemde was er een om in te lijsten! Vlak voor tijd frommelde MASV de 6 - 2 nog binnen, verder dan dat kwam het niet. De aansluitende  penalty serie werd wél gewonnen door MASV.

Na de nederlaag tegen Harkemase Boys, heeft Staphorst de tweede wedstrijd in het Finaxe Top Toernooi weten te winnen. Aanstaande zaterdag staat HHC Hardenberg te wachten. De ploeg van Gert Jan Karsten geldt als de grote favoriet voor de eindzege. Echter voor het zover is zal Staphorst haar huid zo duur mogelijk zien te verkopen.

Het resterende programma van het Finaxe op Toernooi is als volgt: Donderdag 9 augustus:   HHC Hardenberg - Harkemase Boys 20.00 uur; Zaterdag 11  augustus:  Staphorst - HHC Hardenberg 14.00 uur; Harkemase Boys - MASV 16.00 uur.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.