abonneer nu
Sporttweets uit Meppel
Actueel

Gerben Mos op het podium in Drenthe 200

Geplaatst op vrijdag 28 december 2018 19:30
  • Roel Verhoeven en Gerben Mos (rechts) op het podium in Drenthe 200. © Fokkie de Groot

pinterestmail

Roden - Gerben Mos, wonend in Meppel, is derde geworden op de Drenthe 200 in Roden - een wedstrijd van 200 kilometer. Teamgenoot Roel Verhoeven eindigde als tweede.

De mountainbiker van het KMC team was er al vroeg bij. Om zes uur werd er gestart voor een koers van 200 kilometer. Roel Verhoeven, Gerben Mos en Ramses Bekkenk van het KMC team waren goed wakker en maakten meteen deel uit van de eerste kopgroep van tien man.

Verhoeven, Mos en Bas Peters gingen vervolgens even op avontuur maar halfweg koers bij Beilen waren Anne Mark van der Vlag, Ramses Bekkenk, Henk Bos en Vincent Meyvis ook weer vooraan aanwezig en gingen de zeven mannen richting Dwingeloo. Uiteindelijk ging de winst naar Bas Peters.

  • gallerij afbeelding

    Gerben Mos, Bas Peters en Roel Verhoeven in actie. © Fokkie de Groot

‘Het was een snelle wedstrijd en op de route bij Diever reed ik weer met Roel en Bas weg’, reageert Mos. ‘Omdat het daar meer keren en draaien is maak je makkelijker een verschil. Ramses had toen zijn werk voor de ploeg al gedaan en is ‘rustig’ naar de finish gereden. Ik was zelf wel goed maar zeker niet super en je weet dat het dan lastig gaat worden om tweevoudig winnaar Peters eraf te rijden. Dat lukte ons dan ook niet en Roel kwam in de sprint net te kort.’

Ploeggenoot Bekkenk kwam als zevende aan in Roden.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.