abonneer nu
Sporttweets uit Meppel
Actueel

Meppel AZ laat zege glippen

Geplaatst op maandag 11 februari 2019 15:19
  • © Frens Jansen

pinterestmail

Meppel - De volleybalsters van Van Dorsten/Meppel AZ hebben zaterdag met 2-3 verloren van koploper SVI 3 uit Zwolle. Meppel stond gedeeld tweede op de ranglijst en na het 3-2 verlies in de heenwedstrijd beloofde het een spannend duel te worden. En dat werd het ook.

De thuisploeg begon met Manon Beijer en Marianne van Dijk op de buitenposities, Rianne Kok als ‘diagonaal’, Julia Nijboer als spelverdeelster, en Sandra Pit en Yvonne Zwiers op de middenposities. Vanaf het begin zette MAZ de tegenstander onder druk, met onder meer goede serviceseries van Marianne van Dijk en Rianne Kok waarop SVI geen antwoord had. De openingsset werd met duidelijke cijfers gewonnen: 25-11.

Nipt

Hoewel de uitslag van deze eerste set doet vermoeden dat het Meppel allemaal gemakkelijk afging, was dat allesbehalve waar. Er werd zelfs hard gewerkt om de punten binnen te halen en SVI kwam in de tweede set beter in haar spel. Toch lukte het de pass onder controle te houden waardoor Julia Nijboer haar aanvalsters goed kon bedienen. Manon Beijer kon hierdoor enkele keren met een harde aanval rechtdoor scoren. Er werd gestreden om de laatste punten en Meppel AZ won ook deze set, zij het nipt, met 25-23.

  • gallerij afbeelding

    Meppel AZ probeert het blok te zetten tegen SVI. © Frens Jansen

‘Van Dorsten’ zakte in de derde set wat weg waardoor de druk vanaf dat vooral bij de Meppelsen lag. Algauw keek MAZ tegen een achterstand van 1-7 aan en nam coach Teun Smit een time-out op om dit te doorbreken. In het achterveld kregen de speelsters meer moeite met de servicepass waardoor Meppel AZ minder aanvalsdruk kon zetten. Rianne Nijholt werd in het achterveld ingezet op de positie van Sandra Pit. De set ging echter verloren met 16-25.

Wijzigingen

Coach Teun Smit voerde in de vierde set een aantal wijzigingen in de opstelling door. Annick te Spenke werd ingezet op ‘mid’ en Rianne Nijholt nam de buitenpositie over. Ook in deze set kwam Meppel AZ echter op achterstand. Met onder meer goede servicedruk en harde aanvallen van Marianne van Dijk lukte het MAZ om weer op gelijke hoogte te komen en ging het aan het einde van deze set gelijk op. SVI trok aan het langste eind met 23-25.

En zo moest een beslissende vijfde set werd afgewerkt. Meppel knokte hierin voor elk punt, maar de vermoeidheid leek toch wat toe te slaan. De aanmoedigingen van het vele publiek konden het team er ook niet doorheen slepen. De slotset ging verloren met 10-15, waarmee ook deze wedstrijd tegen SVI 3 in een 2-3 nederlaag eindigde.

  • gallerij afbeelding

    © Frens Jansen

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.