abonneer nu
Evenementen

'We hebben een erg leuk programma met allerlei shows'

Door Lisette Ruzius op donderdag 20 april 2017 10:05
  • © Seraphine Siemerink

pinterestmail

Steenwijk / Meppel - Klasgenoten en vriendinnen Eleni van de Hoeve uit Koekange en Seraphine Siemerink uit Steenwijk organiseren voor hun opleiding ‘dierverzorging’ aan De Groene Welle in Zwolle een open dag op De Baander in Meppel.

Het evenement is zaterdag 22 april van 10.00 tot 16.00 uur. We stelden de Steenwijkse vijf vragen.

Waarom organiseren jullie dit?

Het evenement is een opdracht van school. We mochten zelf kiezen welk evenement en de locatie. Eleni had stage gelopen op De Baander en we hebben allebei iets met paarden. De Baander was erg blij met ons voorstel en helpen ook met van alles. Het is de eerste keer dat ik zoiets als dit organiseer.

Wat is het moeilijkste en het leukst van dit organiseren?

Dat je denkt dat je alles hebt gedaan hebt en dat je dan toch bedenkt dat je nog allerlei dingen moet regelen. Je blijft eigenlijk constant bezig. Het leukste is alle vrijwilligers regelen, veel spullen gesponsord krijgen en ik verheug me natuurlijk op de dag zelf en hoop dat het goed weer wordt.

Wat kunnen bezoekers verwachten?

We hebben een erg leuk programma met allerlei shows. Er zijn deze dag verschillende shows door onder meer Friezen Showteam Nemo’s Bern uit Balkbrug met een carrousel van acht Friese paarden en een demonstratie van een dameszadel, Erwin Pruim geeft een mendemonstratie, Stal van ’t Heideveld uit Zuidwolde geeft een kür op muziek met een tinkerhengst en Lammert Haanstra geeft een longeerclinic en lezing. 

Hoeveel bezoekers verwacht je?

We verwachten veel mensen, waaronder ook veel kinderen, want we hebben een speciaal kinderenprogramma. Verder hebben we bijvoorbeeld ook fysiotherapeuten uitgenodigd voor lezing van Lammert Haanstra. Wij hopen op vijfhonderd bezoekers. In het verleden kwamen er ook weleens duizend mensen af op een open dag van De Baander.

Wat is zo leuk aan paardrijden?

Het idee dat zo’n dier van vijfhonderd kilo jou op zijn rug laat zitten en ook doet wat jij wilt als hij een goede dag heeft. Ik woon in Steenwijk vlakbij de Steenwijker Kamp en op een mooie dag kan ik echt genieten van het rijden hier. Je kunt veel verschillende kanten op zoals richting Nijeveen. 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.