abonneer nu
Exposities

Kunsthuis Secretarie toont collages

Geplaatst op vrijdag 13 april 2018 13:59
  • © Birgit Speulman

pinterestmail

Meppel - In Kunsthuis Secretarie zijn de komende drie maanden de collagetechnieken binnen de kunst te zien. Bijna 150 werken vertegenwoordigen de uiteenlopende werkwijzen waarmee de zeven exposerende kunstenaars werken.

Gastcurator en exposant Hans Emmelkamp heeft voor de expositie zes kunstenaars uitgenodigd, die tot over de landsgrenzen bekend zijn vanwege hun specifieke manier van werken.

Bertus Halfwerk (Blankenham) bewerkt - in de natuur gevonden - voorwerpen. Ron van der Werf (Apeldoorn) beschildert en beplakt op expressieve wijze - in een beperkt kleurenpalet- hout en karton. Birgit Speulman (Jubbega) stelt beelden samen op de computer. Marcel Prins (Jubbega) assembleerde een levensgrote interpretatie van een schilderij van Jeroen Bosch. Het werk van Jens Thiele (Münster) geeft het knippen en scheuren pas prijs als je heel goed kijkt en Mirjam Hagoort (Amsterdam) gebruikt collage van textiel, karton en inkt voor haar architectuur interpretaties.

Opening

De opening van de tentoonstelling bij Kunsthuis Secretarie is zondag 15 april om 16.00 uur. Deze wordt verricht door Jan Willem Kok, initiatiefnemer en voorzitter van stichting ArtPhy. Er is een muzikaal intermezzo op de piano en het gitaar door Rudi Kaldenberg en Jan Bartlema. Kunsthuis Secretarie is geopend van dinsdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur en donderdag van 10.00 tot 17.00 uur. De expositie is te bezoeken tot en met 8 juli.

Workshop

Tijdens de expositie komen Birgit Speulman en Diny Kiers langs om een workshop collage maken te geven. Deze vinden plaats op 13 mei en 24 juni.

Meer informatie op www.kunsthuissecretarie.nl.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.