abonneer nu
Exposities

Expositie Harm Echten in Bibliotheek Zuidwolde

Geplaatst op zaterdag 12 mei 2018 11:49
  • © Harm Echten

pinterestmail

Zuidwolde - Harm Echten exposeert tot vrijdag 18 mei in de bibliotheek van Zuidwolde. Harm Echten begon op jonge leeftijd met het maken van kunst en vond zijn inspiratie hoofdzakelijk in de nabije natuur.

Na menig schetsboek te hebben gevuld in de omgeving van Ruinerwold en Ruinen, kreeg Harm oog voor het Dwingelerveld. De flora en fauna werd niet alleen bestudeerd, maar ook vereeuwigd door middel van etsen en aquarellen. Naast zijn werkzaamheden als loodgieter was Harm regelmatig schetsend te vinden in de omgeving van zijn woonplaats Ruinen.

Verweerde stukken zink en lood

Eind jaren negentig begon hij te experimenteren met het toepassen van zijn dagelijkse werk in zijn kunstwerken. Hij gebruikte verweerde stukken zink en lood voor beelden, die werden geplaatst in de tuin achter 't Noamdhuusie. Dit ontaardde in een grote opdracht van gemeente De Wolden. Harm werd uitgenodigd een kunstwerk in de vorm van een boom te maken. Hij nam de uitnodiging aan en vervaardigde een levensgrote koperen linde, die de hal van het gemeentehuis opsiert.

Sinds 2007 is Harm gestopt met zijn loodgieterswerk en heeft zich volledig gestort op zijn kunstwerken. Het werk van Harm Echten is tijdens de openingsuren van de bibliotheek te zien.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.