abonneer nu
Muziek

Markiezin van Drenthe presenteert muziek uit Gouden Eeuw

Geplaatst op zondag 7 april 2019 10:25
  • In huiselijke kring maakte men in de Gouden Eeuw graag muziek, de luit was een geliefd begeleidingsinstrument. © Sinje Kie

pinterestmail

Ruinerwold - De Markiezin van Drenthe presenteert in de kleinste concertzaal van Drenthe Dowland & Daphne: Engelse en Nederlandse liederen uit de Gouden Eeuw met sopraan Sinje Kiel en Elly van Munster op luit.

Deze avond vindt plaats in het ovenhuis aan de Dr. Larijweg 22 in Ruinerwold (naast museumboerderij Karstenhoeve) op zondag 14 april, aanvang 14.30 uur. Bij voldoende belangstelling is er een tweede optreden om 16.30 uur. Reserveren via markiezinvandrenthe@gmail.com is daarom noodzakelijk. De twee professionele musici wonnen als duo in 2002 voor de vertolking van luitliederen de 1e prijs en de publieksprijs van het concours ‘Alte Musik Treff’ in Berlijn.

Sindsdien spelen zij op kamermuziekpodia verschillende programma’s luitliederen met voornamelijk Engels en Italiaans repertoire uit de Vroegbarok en geven zij Lutesong workshops. Ze spelen Nederlandse 'covers' van de bekende liederen Flow my tears en Can she excuse my wrongs op teksten van de dominee Dirck Rafaelszoon Camphuysen.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.