abonneer nu
Muziek

Lenteconcert in Clemenskerk

Geplaatst op vrijdag 21 april 2017 13:23
  • Clemenskerk in Havelte (archieffoto) © Grenzeloos Media/ Arjan Jonkers

pinterestmail

Havelte - Drie koren verzorgen zondagmiddag 23 april een bijzonder Lenteconcert in de Clemenskerk in Havelte. Klein vrouwenkoor LaMuze uit Zwartsluis opent om 15.00 uur het concert. Het tweede koor dat optreedt is mannenkoor DOOK uit Frederiksoord.

Na de pauze geeft vrouwenkoor De Liesterkrallen uit Havelte act de présence. 

De drie koren hebben een verschillend repertoire, waardoor een gevarieerd en afwisselend programma kon worden samengesteld met licht klassieke nummers en evergreens. Dirigent van LaMuze en DOOK is Angelica Braam. Zij is ook oud-dirigent van De Liesterkrallen. Martin Glas nam het dirigeerstokje in 2014 van haar over. 

Goede band

De koren hebben onderling een goede band. Enkele koorleden zijn zelfs lid van twee koren.  LaMuze, dat in 2011 is opgericht, zal zes nummers ten gehore brengen, waaronder de twee geestelijke liederen Sanctus en Ubi Caritas. Bijzonder is ook het nummer Northern Lights van Ola Gjeilo. Dit gaat over het Noorderlicht, een wonderlijk natuurverschijnsel in Noorwegen. 

DOOK bestaat pas anderhalf jaar en afgezien van een kerstoptreden in Vledder, is dit haar eerste echte concert. Een mooie, maar ook spannende uitdaging voor de twaalf mannen. Zij zingen eveneens zes liederen, waaronder Adiemus en het Ierse protestlied The Fields of Athenry.

De Liesterkrallen is het koor met de meeste ervaring en zal daarom het gehele gedeelte na de pauze voor haar rekening nemen. Het vrouwenkoor bestaat 29 jaar. Uit de musical Les Miserable zingt het vrouwenkoor een medley. Ellen Wynia,de pianiste van de Liesterkrallen, verzorgt samen met violiste Mazarine Wensvoort een muzikaal intermezzo. De drie koren sluiten gezamenlijk het Lenteconcert af met Tibie Paiom en You are the new day.  

Entree € 8,50, kaarten reserveren kan via e-mail

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.