abonneer nu
Muziek

Klassieke toppianisten in Zael

Geplaatst op Tuesday 13 March 2018 17:54
  • Duo Dimitrov Boelee brengt klassieke juwelen © Aangeleverde foto

pinterestmail

Meppel - Twee klassieke toppianisten, de Bulgaar Dimitar Dimitrov en de Nederlandse Elvire Boelee brengen zaterdag 24 maart een bijzonder klassiek pianoconcert in Zael.

Zij spelen onder meer Lieder ohne Worte (Mendelssohn), Hongaarse dansen (Brahms), Hongaarse rapsodie (Liszt) en de Peer Gynt Suite (Grieg). Dimitrov is winnaar van het Prinses Christina Concours, het Grachtenfestival concours (Amsterdam) en was finalist van Dutch Classical Talent. Elvire Boelee was op 11jarige leeftijd al finalist in het Haydn concours. In 2014 studeerde zij af aan het Prins Claus Conservatorium.
 
Elvire Boelee (1989) kreeg als meisje les van de Amerikaanse pianist Annemarie Mott en hierna van de Russische pianiste Tamara Boiko. In 2001 werd zij finaliste aan het Haydn Muziek Festival. Zael hoorde het duo op radio 4 en legde contact voor een optreden. In 2012 speelde Elvire Rhapsody in Blue van Gershwin met het harmonieorkest “Harmonie 67” onder leiding van Floris de Wever uit Groningen. In oktober 2016 wonnen beiden de Kanjer muziekprijs van Theater de Leest in Waalwijk. Elvire geeft pianoles via muziekschool Kunst & COO in Oosterwolde, Friesland en volgde masterclasses bij onder anderen Paul Komen, Tamara Poddubnaya, Eelko Moolenaar, Vladimir Tropp, Igor Roma en Daniel Wayenberg.

Dimitar Ivanov Dimitrov (1987) komt uit de Bulgaarse stad Dobrich, dicht bij de Zwarte Zee. Muziek maken was vanaf het begin zijn passie. Als student van Michael Slavov aan de “Lubomir Pipkov” Nationale Muziekschool in Sofia won hij prijzen bij diverse piano-concoursen. Na de afsluiting van zijn middelbare muziekopleiding ging Dimitrov in 2006 naar het Prins Claus Conservatorium in Groningen, waar hij lessen ging volgen bij de bekende pianiste Dr.Tamara Poddubnaya. Daar leerde hij Elvire kennen.

In 2007 drong hij door tot de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours in 2007, waar hij een eerste prijs in de wacht sleepte. De jury noemde hem “een jonge leeuw op de piano in de traditie van de grote Russische pianisten uit het verleden”. In juni 2010 ontving Dimitar zijn Bachelor diploma aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Daarna trad hij op in de meest prestigieuze concertzalen in Nederland. Zijn optreden in het Frits Philips werd life opgenomen en uitgezonden door radio 4. Kortom, het is een eer voor Zael om beide muziektalenten podium te bieden.


Kaarten 

Kaartjes zijn €17,50 en €8 als je jonger dan 19 jaar bent of een minimuminkomen hebt. Zael is rolstoelvriendelijk. Begeleiders van ouderen hebben gratis toegang. Je kunt de kaarten online op www.zael.nl bestellen maar ook afhalen bij Boekhandel Riemer Barth aan de Wheem in Meppel of aan de kassa op zaterdagavond 24 maart.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.