abonneer nu
Muziek

Cantilena sluit af met zomeravondconcert

Geplaatst op Friday 8 June 2018 13:48
  • © Cantilena

pinterestmail

Staphorst - Ter afsluiting van het zangseizoen geeft het Reformatorisch Gemengd koor Cantilena uit Staphorst op zaterdag 9 juni een zomeravondconcert in de Hervormde Kerk in IJhorst met koor- en samenzang.

Het koor, onder leiding van Evert van de Veen brengt verschillende psalmbewerkingen en geestelijke liederen ten gehore.

Christian Mussche begeleidt het koor op het orgel en Aniek van Oosterom op de panfluit. Dirigent Evert bespeelt ook de piano. De begeleidende musici zullen ook een muzikaal intermezzo verzorgen.

In maart 2006 werd Reformatorisch Gemengd Koor Cantilena opgericht. Al eerder was er een kinderkoor.

Tachtig leden

Vanaf het eerste moment zingt het koor, dat bestaat uit zo’n tachtig leden, onder leiding van dirigent Evert van de Veen. Beide koren zingen wekelijks psalmen, psalmbewerkingen en geestelijke liederen. Ter ontspanning, maar vooral om te zingen tot Gods eer

De protestantse kerk in IJhorst wordt veel vaker gebruikt voor concerten en andere evenementen.

De kerk staat bekend om zijn fraaie orgel en mooie akoestiek. Het concert in IJhorst begint om 19.30 uur en de deuren van de kerk gaan open om 19.00 uur. De toegangsprijs bedraagt voor volwassenen € 5,00 en voor kinderen t/m 12 jaar € 2,00.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.