abonneer nu
Muziek

André van Vliet geeft tweede orgelconcert Vollenhove

Geplaatst op woensdag 11 juli 2018 08:25
  • André van Vliet. © Eigen foto

pinterestmail

Vollenhove - In de Grote of Sint Nicolaaskerk te Vollenhove wordt deze zomer opnieuw een zomerserie orgelconcerten georganiseerd. Het historische Bosch/Schnitger-orgel (1686) wordt op 8 vrijdagavonden bespeeld vanaf 20.00 uur.

Op vrijdag 13 juli geeft organist André van Vliet uit Polsbroek het tweede concert in deze serie. Hij opent zijn concert met een liedbewerking van Klaas Jan Mulder. Vervolgens speelt hij muziek van Bach (onder andere een vrolijk Vivaldiconcert), Mozart, Mendelssohn (de virtuoze Variations Sérieuses), Brosig en de gehele 3e sonate van Guilmant. Van Vliet sluit de avond af met een eigen koraalfinale.

Biografie

André van Vliet (geboren in 1969) begeleidde al op zeer jonge leeftijd kerkdiensten. Inmiddels was hij lessen gaan volgen bij Gijsbert Lekkerkerker en later bij Herman van Vliet. Hierna zette hij zijn studie voort op het Utrechts Conservatorium, waar hij in 1991 het diploma behaalde. Op koorconcerten en tijdens zangavonden is hij een graag geziene begeleider op zowel orgel als vleugel, daarnaast groeit ook het aantal uitnodigingen voor orgelconcerten. Ondertussen is André dirigent van een aantal koren en organist in zijn woonplaats Polsbroek.

De orgelconcerten duren ruim een uur. De organist geeft vooraf een mondelinge toelichting op het programma. De overige concerten worden gegeven door Minne Veldman (20 juli), Rien Donkersloot (27 juli), Harm Hoeve (3 augustus), Vincent de Vries (10 augustus), nogmaals Minne Veldman (een Bach-concert op 17 augustus) en Ab Weegenaar (24 augustus).

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.